sex hikaye

Clevelandben A boldogság színe

Lille-ben is ott vagyunk

2004. március 18. - filmhu
Pacskovszky József A boldogság színe című filmje a clevelandi filmfesztivál versenyében szerepel, a franciaországi Lille-ben pedig hat magyar rövidfilm is versenyben van - adta hírül a Filmunió.
A március 18-28. között megrendezett 28. Clevelandi Filmfesztivál versenyprogramjába meghívást kapott Pacskovszky József 2003-as filmje, A boldogság színe. A clevelandi ritka madár az amerikai filmfesztiválok között, hiszen versenyprogramját kifejezetten a közép- és kelet-európai térség kortárs filmművészetének szenteli. Pacskovszky filmje a Karlovy Vary-ban lezajlott külföldi premier óta szerepelt Moszkvától Haifán át egészen Los Angelesig.

A franciaországi Lille-ben március 19-én veszi kezdetét az „audiovizuális találkozások” elnevezésű, világszerte jelentős szakmai érdeklődésre számot tartó filmfesztivál. A versenyprogramban hat magyar rövidfilmmel találkozhat a közönség. Az animációs filmek között Nagy Lajos és Horváth Mária Aranyszőrű bárány című népmese-feldolgozása, Cakó Ferenc A róka és a holló című La Fontaine parafrázisa és Rófusz Ferenc Tüzet szüntess! című alkotása versenyez. A bemutatásra kerülő kisjátékfilmek: Komár István a bukaresti fesztivál nagydíjával kitüntetett Pillangó című filmje, Mundruczó Kornél Kis Apokrif című hatpercese, mely a februári szemle legjobb kísérleti játékfilm díját nyerte el legutóbb, valamint Politzer Péter Gránátok című alkotása.

Címkék

hír



nka emblema 2012