sex hikaye

Csigavár Krakkóban

Előre az Arany Sárkányért

2005. május 31. - filmhu
Csigavár Krakkóban
Ma veszi kezdetét 45. alkalommal a Krakkói Filmfesztivál. Az Arany Sárkányért száll ringbe Zsigmond Dezső Csigavár című, egy erdélyi faluban játszódó, öregedő gyerekekről szóló különös dokumentumfilmje Európa egyik legelső rövidfilmversenyén. Az információs programban három magyar alkotást mutatnak be.
 
 
 
 

Ma veszi kezdetét 45. alkalommal Krakkóban a rövidfilmverseny, mely kontinensünk egyik legelső kisfilmeknek szentelt rendezvénye.

A versenyprogramba meghívást nyert Zsigmond Dezső Csigavár című alkotása, melyet a rendező jelenlétében mutatnak be. A Csigavár a Filmszemlén elnyerte a rendezői díjat valamint az elsőízben kiadott Visegrád díjat is.

A fesztivál Tarr Béla három alkotását kiemelt különprogramján a Krakkói Magyar Intézettel együttműködve tűzi műsorra. Az 1978-ban készített Hotel Magnezit, az 1982-es Macbeth és az Utazás az Alföldön (1995) című alkotásokkal találkozhat újra a 45. Krakkói Filmfesztivál közönsége június első hetében.

Az információs programban három magyar alkotást mutatnak be: Kerényi László és Kerényi Dávid Csak egy kislány…, Lakatos Róbert Spílerek és Csík Juci Tollas című dokumentumfilmeket.

A Szocsiban június elsején kezdődő nemzetközi filmfesztiválon idén először külön szekcióban mutatják be a nemzeti filmfesztiválok fődíjas alkotásait. Janisch Attila Másnapcímű filmjével ismerkedhet meg a közönség, mely 2004-ben nyerte el a Magyar Filmszemle fődíját.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.






nka emblema 2012