sex hikaye

Danny Glover-t letartóztatták

A tüntető színész

2004. augusztus 27. - filmhu
Danny Glover-t letartóztatták
Letartóztatták Danny Glover-t, a Halálos fegyver-sorozat főszereplőjét, miután a szudáni nagykövetség előtt részt vett a humanitárius válság miatti tüntetésben. A színész beszédet tartott az összegyűlt tömeg előtt, és a viszály megszüntetése mellett foglalt állást. Glover-t rendzavarással és törvénytelen gyülekezéssel vádolják, jelentette be az amerikai titkosszolgálat.

Az ENSZ szerint a szudáni események a világ egyik legsúlyosabb humanitárius katasztrófájának minősülnek. A washingtoni szudáni nagykövetség hosszú hetek tüntetései és letartóztatásai után hétfőn kénytelen volt bezárni az épületet.

"Folytatnunk kell a szudáni kormányra gyakorolt nyomást", mondta a színész, mielőtt megbilincselték és elvezették a helyszínről. "Továbbra is igazságot követelünk és kitartunk a darfuri emberek békéje mellett", tette hozzá. 

Danny Glover, aki filmszínészi pályája mellett jelentős közéleti szerepet vállal többek között az ENSZ-nél is, korábban már nagy vitát gerjesztett az USÁ-ban, amikor Amerika kubai és iraki politikáját kritizálta.






nka emblema 2012