sex hikaye

Díjeső a KOLINFILM-nek

Egyperces bravúrok

2006. november 16. - filmhu
Díjeső a KOLINFILM-nek
Az eddig főleg egyperces filmekre specializálódott KOLINFILM karrierje az ARC videopályázatán indult, azóta munkáik sikert sikerre halmoznak a nemzetközi fesztiválokon. A főként zeneszerzéssel, fotózással és filmkészítéssel foglalkozó kollektíva jelenleg tizenötperces kisfilmjük, az én és Én - Kínai mese (me & I - Chinese story) utómunkáján dolgozik.
 
 
 
 
Kapcsolódó anyagok

Az év elején alakult KOLINFILM elsősorban rövidfilmek és reklámfilmek gyártására specializálódott produkciós és kreatív cég. „Elsősorban azok számára ajánljuk szolgálatainkat, akik kreatív és innovatív ötletekre valamint tökéletes kivitelezésre vágynak.” – olvasható a honlapjukon. A héttagú kollektíva a filmezés mellett fotózással és zeneszerzéssel is foglalkozik, de divatanyagokat és honlapokat is készítenek.

A honlapjukon elérhető kisfilmek közül a Lifeline karrierje az ARC-on indult, ahol az alkotók a legjobb társadalmi célú hirdetés díját nyerték és több helyen is kiemelték a gyorsan égő cigarettára épülő animáció művészi értékét. Az egyperces kisfilm az ARC óta már bejárta a nagyvilágot: a belga Open Film Fesztiválon a kétszázötven nevezés közül a legjobb vizuális effekt díját hozta el. Amszterdamban pedig a Oneminutes elnevezésű, egyperces filmeket versenyeztető fesztiválon indul, valamint a belga helyezéssel a pekingi egyperces szpotok versenyébe is kvalifikálták magukat.

Készül az én és Én - Kínai mese (me & I - Chinese story)

Az In Memorian Chernobil című, szintén egyperces munkájuk a csernobili atomrobbanás huszadik évfordulójára emlékezik, a társadalmi célú hirdetés szintén az ARC-on debütált. A legjobb művészeti videó díját hozták el: a díjátadón a tartalom és a forma legtökéletesebb egységét látta benne megvalósulni Rohonyi Gábor filmrendező. A film egyébként eredetileg egy kutyakaki elleni reklám volt, és csak később illesztették hozzá a koncepciót is megváltoztató címet. Az alkotók éppen Amszterdamba készülnek In Memorian Chernobil című kisfilmjükkel, ahol a legjobb kelet európai szpotok versenyében indulnak.

A formáció jelenleg a én és Én - Kínai mese (me & I - Chinese story) című tizenötperces játékfilmjük utómunkáján dolgozik, amelyet a 38. Magyar Filmszemlén szeretnének bemutatni. A Kolin formáció munkamegosztása a Kínai mesé-ben is változatlan: a filmet Kostil Danila rendezte, Garai Gábor fényképezte, a hangért és a zenéért pedig Linczényi Márk felel.

A www.thekolin.com honlapon az alkotók által készített minden munka megtekinthető.



Címkék

hír



nka emblema 2012