sex hikaye

Dokumentumfilmes projektek kelet-európai pitching fóruma

Jihlava: a kelet az kelet

2008. október 21. - filmhu
Dokumentumfilmes projektek kelet-európai pitching fóruma
Október 22-én veszi kezdetét az immáron nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő East European Forum és workshop, valamint a vele párhuzamosan zajló East Silver dokumentumfilmes vásár.

Október 22-én veszi kezdetét az immáron nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő East European Forum és workshop, valamint a vele párhuzamosan zajló East Silver dokumentumfilmes vásár. A Jihlavai Nemzetközi Dokumentumfilm-fesztivál keretén belül megrendezett fórum Közép- és Kelet-Európa legnagyobb ilyen jellegű szakmai talákozója, melyen rendezők és független producerek mutathatják be terveiket a különböző országokból érkező tévés szerkesztők, alapítványok, forgalmazók és a filmfesztiválok képviselői számára. A szervezők mintegy 50 kelet-európai dokumentumfilm-készítőt várnak a kreatív workshoppal egybekötött fórumra, ahol az alkotók lehetőséget kapnak arra, hogy befejezett filmjeiket eladásra kínálják, vagy fejlesztés alatt álló projektjeihez koprodukciós lehetőségeket találjanak.

Az Ex Oriente filmprogram keretein belül elkészült alkotások száma évről évre gyarapodik, és a különböző nemzetközi filmfesztiválokon szereplő dokumentumfilmek elismerései is a fórum sikerét bizonyítják. Az East European Forum segítségével idén elkészült 12 dokumentumfilm Jihlavában és Prágában lesz látható a fesztivál ideje alatt.

Sunny Side of Doc Award
Az Institute of Documentary Film idén is elkészít egy személyre szabott finanszírozási tervet a zsűri által legígéretesebbnek talált filmterv részére. A pályázat győztes rendezőjét (vagy alkotócsoportját) a Jihlava Filmfesztivál nyitóünnepségén hirdetik ki október 24-én.

IDFA Forum Award
Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is Európa legnagyobb koprodukciós fórumának (International Documentary Film Festival Amsterdam) egy képviselője fogja kiválasztani az East European Forum győztes projektjét. A nyertesek lehetőséget kapnak arra, hogy bemutassák terveiket a kontinens legjelentősebb forgalmazói és filmvásárlói számára, nagyban növelve ezzel a projektjeik finanszírozási esélyit.

Forum Workshop
Időpont: 2008. október 22-24.

East European Forum – public pitching session
Időpont: 2008. október 25-26.

Helyszín: Jihlava, Csehország



Címkék

hír , jihlava , pitch



nka emblema 2012