sex hikaye

Don Quijote-díj a Taxidermiá-nak

Versenyben az arany alexanderért

2006. november 22. - filmhu
Don Quijote-díj a Taxidermiá-nak
Pálfi György filmje a németországi Cottbus-ban a Moziklubok Nemzetközi Szövetség Don Quijote-díját nyerte el. A Taxidermia jelenleg Thesszalonikiben hódít, ahol az Arany Alexanderért versenyez - adta hírül a Filmunió.
 
 
 
 
Kapcsolódó anyagok

Újabb külföldi elismeréssel gazdagodott a 2006-os év egyik legnagyobb nemzetközi feltünést keltő magyar mozgóképe, a Taxidermia. Pálfi György második játékfilmje, a Cannes-i premiert, a brüsszeli, kolozsvári, antalyai és chicagói elismeréseket követve a németországi Cottbus-ban tartott nemzetközi filmfesztiválon is a díjazottak közé került. A Parti Nagy Lajos novellái ihlette alkotást a Moziklubok Nemzetközi Szövetsége (FICC) a Don Quijote-díjjal tüntette ki a Cottbus-i Filmfesztiválon.

November 14-18. között immáron 16. alkalommal ünepelték Cottbus-ban a hetedik művészetet. A 23 ország részvételével megrendezett seregszemle öt magyar filmet tűzött műsorra. Pálfi alkotása mellett Hajdu Szabolcs Fehér tenyér című moziját, valamint Dyga Zsombor legújabb művét, a Részletkérdések-et, és Krasznahorkai Balázs Hegyek közt című művét mutatta be a rövidfilm válogatásban. A német fesztivál Közép-Európa országainak kiemelkedő mozisikereit is műsorra tűzte, köztük Goda Krisztina Csak szex és más semmi című filmjét.

A Taxidermia jelenleg a Thesszaloniki Nemzetközi Filmfesztiválon hódít, ahol az Arany Alexanderért szállt ringbe.

Az először 1960-ben megrendezett görög nemzeti filmhét mára a Balkán egyik legnagyobb nemzetközi filmes rendezvénye. A több mint 70.000 nézővel büszkélkedő görög szemle az európai filmgyártás legfontosabb filmjeit tűzi műsorra évről-évre. Az idei válogatásba négy magyar film érkezett. Pálfi György Taxidermia című filmje a fesztivál fődíjáért, az Arany Alexanderért van versenyben. Hajdu Szabolcs Fehér tenyér, Mészáros Péter Khytéra és Kocsis Ágnes Friss levegő című mozija az információs programban mutatkozik be a görög publikumnak. Az Égei-tenger kikötővárosában november 17-26. között megrendezett fesztiválon a magyar filmek rendezői és producerei személyesen mutatják be alkotásaikat.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.



Címkék

hír



nka emblema 2012