sex hikaye

Döntött a Magyar Mozgókép Közalapítvány a játékfilmes támogatásról

2001. június 28. - Pataki András
Negyvenegy pályázat 423 millió forintos támogatásáról döntött a Magyar Mozgókép Közalapítvány játékfilmes kuratóriuma; a legnagyobb összeg, amelyet egy produkciónak ítéltek, 35 millió forint.

Granasztói György, a kuratórium elnöke csütörtökön közölte: az MMK keddi és szerdai ülésén 119 pályamunka ügyében döntött. A játékfilmes kuratórium idén három kategóriában tette közzé felhívását áprilisban. Granasztói György hozzátette, hogy pályázatot hirdettek a legalább 70 százalékos készültségben lévő produkciók befejezésének támogatására, a szintén valamilyen mértékben már filmen lévő alkotások legyártásának, illetve új produkciók előkészítésének támogatására. Ez utóbbi kategóriában a maximálisan elnyerhető anyagi segítséget 3 millió forintban limitálták.
Granasztói György elmondta: az első kategóriában a beérkezett 25 pályamunka közül 11 támogatásáról döntöttek, közöttük 180 millió forintot osztottak szét. A második kategóriába tartozó 36 pályázati anyagból 8-at részesítettek 210 millió forintos anyagi támogatásban, míg a harmadik kategóriára érkezett 51 terv közül 22-nek juttattak 33 millió forintot.
Az első két kategóriába tartozó 19 támogatott film közül 10-nek rendezője elsőfilmes. Granasztói György elmondta, hogy az első két csoportban pályázatonként 5 és 35 millió forint közötti összeget ítélt meg a testület, ennek oka az, hogy több alkotás korábban már kapott pénzt az MMK-tól. Megjegyezte: a testület mind a hét tagja úgy ítéli meg, hogy aránytalanul alacsony az az összeg, amelynek elosztásáról dönthetnek, emiatt nem tudnak minden arra érdemes pályázatot megfelelően támogatni.

A támogatottak teljes listája megtalálható lesz a filmhu-n a jövő hét folyamán.
MTI

Címkék

nevezz , nevezes



nka emblema 2012