sex hikaye

Előkészületben A Magyar Arany

Újabb terv az Utas és holdvilág mellett

2007. március 10. - filmhu
Előkészületben A Magyar Arany
Szabó István a Rokonok után újabb hazai irodalmi mű megfilmesítésére készül. Az Oscar-díjas rendező Szerb Antal Utas és holdvilág című könyvének filmadaptációja mellett dolgozik A Magyar Arany című filmterven, mindkét alkotással produceri felkérésre foglalkozik.

Szabó István szerkesztőségünkbe eljuttatott levelében közölte, hogy a Szerb Antal-mű forgatókönyve elkészült, a terv finanszírozásra vár. A project producere a Focus Film igazgatója, Sipos Áron.

A Magyar Arany témája jelenleg csupán egy dokumentum és egy elképzelés rövid írásos terve, aminek Rózsa János a producere, aki a téma kialakításához és a forgatókönyv megírásához kért támogatást. Ez tehát egy távoli terv.”

Az egyelőre távolinak látszó elképzelések megvalósításában segíthet az MMK filmelőkészítési pályázata, amely mindkét projectet támogatta. 2006 júniusában az Utas és holdvilág előkészítésére 5 millió forintot, idén januárban pedig A Magyar Arany fejlesztésére 1,5 milliót ítélt meg a Közalapítvány. Utóbbi film az Objektív Stúdióban készül.

Helyreigazítás: hírünkben tévesen jelent meg, miszerint Sipos Áron a Magyar Producerek Szövetségének elnöke. A Szövetség elnöke Kálomista Gábor. A hibáért elnézést kérünk!



Címkék

hír



nka emblema 2012