sex hikaye

Fantasztikus Film Fesztivál

2000. július 3. - Kiss András
Fantastic Film Festival

2000. szeptember 8-10.

A manchesteri székhelyű rendezvény elsősorban a filmvilág sokak által marginálisnak tartott jelenségeivel, a horrorral, a sci-fivel és a fantasy-vel foglalkozik. A Mediawave-vel nagyjából egy időben, tizenegy éve induló fesztivál programja a korábbi évekhez hasonlóan alakul.
A háromnapos rendezvény programjának hagyományos része a sci-fi , horror és fantasy retrospektív, a műfaj klasszikusaival, ritkaságokkal, például Boris Karloff és Bela Lugossy legendás Frankenstein- és Drakula-filmjeivel, 3D-s és felújított Cinemascope-vetítésekkel.
A retrospektív mellett a fesztivál lendületesen fejlődő része a nemzetközi amatőr és független filmek versenye. A szervezők független nagyjátékfilm, rövidfilm és amatőr film kategóriában várják a filmkészítők jelentkezését, de versenyen kívül is vetítenek a beküldött filmek közül, ha elnyeri a tetszésüket. A filmek nagyobb részét angol és amerikai filmek teszik ki, mivel ezek a műfajok az angolszász országokban sokkal élőbbek, mint az európai kontinensen, ennek ellenére a világ minden tájáról érkeznek művek. Érdekes módon az utóbbi években a magyar filmeseknek nagy sikerük volt: két éve Janisch Attila (Hosszú alkony), tavaly pedig Kamondi Zoltán (Az alkimista és a szűz) nyerte a független nagyjátékfilmnek járó fődíjat.
A fesztivál a filmkészítők közti kapcsolatépítést is szeretné elősegíteni. Előadások, interjúk, a meghívott vendégek közt a szakma nagy nevei, kiállítások várják az érdeklődők évről évre növekedő táborát.

A nevezési határidők:
Rövidfilm kategória: július 8.
Nagyjátékfilm kategória július 31.


Címkék

nevezz , nevezes



nka emblema 2012