sex hikaye

Fék doki a Filmhéten is megkezdi a rendelést

Bodzsár Márk alkotása kedden és csütörtökön látható

2014. október 13. - filmhu
Fék doki a Filmhéten is megkezdi a rendelést

Az Isteni műszak című film abszurd humorral meséli el egy mentőápoló alászállását az éjszakába, ahol beavatást nyer a halottasbizniszbe és az ahhoz kötődő kegyetlen elvbe: a halál nem válogat, az ember igen. Az Isteni műszak a Filmhéten is megtekinthető.

"A délszláv háború poklából Milán a pesti éjszakai mentősök világában találja magát, egy szürreális road movie kellős közepén, amiben van nácis, drogos és kurvás jelenet is, a bázis nem a Markó utca, hanem egy kínai étterem, és hol embert csempésznek, hol emberek halnak meg" - írtuk a bemutató utáni kritikánkban a filmről (forgatási riportunkat olvasd el itt). A film a kilencvenes évek elején játszódik. Főhőse egy huszonéves délszláv háborús menekült, Milán, aki éjszakai műszakban dolgozik a budapesti mentőknél. Társai, a mentőorvos és a sofőr halottakkal üzletelnek, és Milánt is bevonják az illegális eutanáziába, amit egy temetkezési vállalkozó pénzel. Milánnak azért van szüksége a pénzre, hogy kiszabadítsa a szarajevói ostromgyűrűben rekedt menyasszonyát. Úgy válik gyakorlott mentőssé, hogy közben a halál és a bűn számtalan arcát is megismeri.

Nézz bele a filmbe!

"Nagyon szerettem írni a karaktereket, és nagyon hamar tudtam, hogy kik fogják játszani őket, ráadásul erősen éreztem, hogy ők jól fogják megformálni az alakokat. Nehéz pillanataimban jó volt felhívni Keresztes Tamást, vagy Rába Rolandot, akár csak annyit megosztani velük, hogy sehogy nem áll a film, és nem tudjuk, hogy mi lesz. Reich Dániel operatőr is mindig mellém állt a vészhelyzetekben. Azt éreztem, hogy jó fajta energiák övezik ezt a filmet. Nem voltam teljesen magamra hagyva a forgatókönyvvel, már egy jó ideje fejlesztettük. Továbbá mindig jött valamilyen impulzus, amely abban erősített meg, hogy érdemes csinálni. Például, amikor itthon éppen semmi sem mozdította előre a film készítését, nyertem egy berlini ösztöndíjat" - elevenítette fel a forgatókönyv és a film elkészültének körülményeit a Filmhunak adott interjújában a rendező.

Az Isteni műszakot október 14-én és október 16-án vetítik a Magyar Filmhéten. A filmre a jegyek egységes 610 forintos áron válthatók.

A keddi programért katt ide!






nka emblema 2012