sex hikaye

Felosztották az artmoziknak megítélt 70 millió forintot

A Fővárosi Közgyűlés döntött

2011. szeptember 26. - filmhu
Felosztották az artmoziknak megítélt 70 millió forintot

Hozzájuthatnak a februárban elkülönített 70 millió forintos támogatáshoz a fővárosi művészmozik, miután a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén döntött az összeg felosztásáról - tudatta az MTI.

 

 

A Budapest Film Zrt. és a Budapest Mozi Közalapítvány támogatásáról szóló előterjesztést egyhangúlag fogadta el a Fővárosi Közgyűlés. A döntés értelmében a Budapest Film Zrt. 33,33 millió forintot kap az általa működtetett három artmozi támogatására. A teremszámalapú elosztás szerint a Művésznek 16,66 millió, a Puskinnak 10 millió, a Toldinak pedig 6,66 millió forint jut. Ez a támogatás biztosítja a Puskin és a Toldi egy-egy termének digitalizációjára benyújtott pályázat önrészét is.

A Budapest Mozi Közalapítványnak juttatott 36,66 millió forintos támogatásból 10 milliót az iskolai oktatáshoz kapcsolódó artmozis filmvetítésekre költhetnek, a maradék 26,66 millió forinton pedig a Vörösmarty (6,66), az Odeon (3,33), a Tabán (3,33), a Kino (6,66) és a Cirko mozi (6,66) osztozik.

A szerdán elfogadott határozat szerint a támogatások kifizetéséhez a közgyűlési döntést követően még szükség van a kapcsolódó költségvetési rendelet módosítására és a támogatási szerződések megkötésére.

A fővárosi közgyűlés még februárban szavazta meg, hogy 70 millió forintot különítsenek el az artmozihálózat fenntartására. A döntésre azért volt szükség, mert 2010 márciusa óta a művészmozik nem kapták meg a nekik járó normatív állami támogatást.

A Budapesti Art Mozi Egyesület elnöke az MTI-nek elmondta: az utolsó pillanatban érkezik meg a fővárosi támogatás.

Pataki Ágnes szerint a támogatás nélküli időszakot a mozik igyekeztek valahogy túlélni. "Reménykedünk benne, hogy jövőre is megkapjuk a főváros támogatását, hiszen azzal biztosítani lehet az éves működést" - mutatott rá, megjegyezve ugyanakkor, hogy a színvonal fenntartásához szükség van a zárolt állami támogatásokra is.






nka emblema 2012