sex hikaye

Fesztiválpörgésben az SZFE filmjei

Négy filmes seregszemlére kaptak meghívást a hallgatói alkotások

2014. szeptember 15. - filmhu
Fesztiválpörgésben az SZFE filmjei

Spanyolországtól Oroszországig négy filmes seregszemlén is részt vesznek az SZFE hallgatóinak alkotásai a következő hetekben.
 

Szeptember 18-án kerül megrendezésre a 20. Drama Rövidfilmfesztivál, melyen Kárpáti György Mór diplomafilmje, a Provincia is szerepel. A fesztivál az Európai Filmakadémia díjának jelölő fesztiválja, a 15 legfontosabb európai rövidfilmfesztivál egyike. A Provincia egy áruszállító sofőrről, Ottóról szól, akinek az autója lerobban egy vidéki állomáson, így véletlenül egy ókori római település régészeti ásatására kerül. A főszereplők Orosz Ákos és Fátyol Hermina, operatőr Hartung Dávid, vágó Duszka Péter.
 
Dél-Karolinában rendezik a Lowcountry elnevezésű filmes seregszemlét szeptember 20-21. között, ahol a Robinson című alkotás versenyez. Rendezője, Illés Attila M.Tóth Géza osztályában látványtervező művészként végzett. A filmet, melynek témavezetője Miklauzic Bence, Simon Tamás fényképezte, főszereplője Czene Csaba, akit legutóbb az Isteni műszakban láthattunk.
 
Október 4-10. között tartják a 15. Pamplona Filmfesztivált, ahol a Robinson mellett a Provincia és Hartung Attila Fasírt című filmje is látható. A Fasírt saját ötletből készített suspense rövidfilm. Operatőre Balázs István Balázs, szereplői Margittai Ági és Haumann Péter.
 
Oroszországban október 10-17. között rendezik a Szentpétervár Filmfesztivált, ahol a Provincia és Kovács István Idegen föld című filmje lesz látható, Trill Zsolt és Makranczi Zalán főszereplésével. A rendező idén végzett Szász János és Janisch Attila osztályában.

(Forrás: SZFE)



Címkék

SZFE , fesztivál , hír



nka emblema 2012