sex hikaye

Film készül az 1956-os magyar–szovjet vízilabda-mérkőzésről

Legalábbis a legenda szerint még tart a meccs, mivel a mérkőzésvezető 1956 novemberében elfelejtette lefújni a magyar–szovjet vízilabda olimpiai elődöntőt Melbourne-ben, amikor az verekedés miatt félbeszakadt. Elképzelhetjük a hangulatot – idehaza tart a megszállás, a hírek jönnek, és egyszer csak kartávolságba kerül ennek az egész trágyának a megszemélyesítője, a szovjet csapat.

Mint a Margit-szigeti Termál Hotel Boróka Termében kiderült, a történet valóban nem fejeződött be, mert a Wolo Entertainment, Los Angeles-i illetőségű cég elhatározta, hogy filmet készít a pólósok történetéből, dokumentumfilmet az 56-os olimpia vízilabda-elődöntőjéről és az emberekről, akik megvívták a csatát.

A Wolo Entertainment szándékai nemesek, bár a cég így kívülről elég vicces képet nyújt, mivel erősen emlékeztet a hazai kézműves videóvállakozásokra („bemutatnám az operatőrt, aki a húgom”, illetve „ez immár a negyedik dokumentumfilmünk”). Ez persze nem baj, ha pénzük van, elég nehéz kihagyni egy ilyen ziccert, ők pedig mindent megmozgattak, hogy összejöjjön a nagy emlékezés.

A Freedom’s Fury – mert ez lesz a film címe, és körülbelül annyit tesz magyarul, hogy a Szabadság vihara – hamarosan kész lesz, megy majd éjjel az M 2-n és délután a Dunán.

Címkék

hír



nka emblema 2012