sex hikaye

Fischer Montecarlo!-ban 

"vidám-film" készül

2003. április 15. - Gőzsy Kati
Fischer Gábor, a "Simó-csapat" tagja nyárra tervezi a Montecarlo! című vizsgafilmjének a forgatását, aminek a műfaját "vidám-filmként" határozta meg. Fischer most érkezett haza Bécsből, a Sources2. Forgatókönyvírói Műhelyből és nemsokára fiatal színésznőket fog castingolni a franciatanárnő szerepre. Addig is várja az MMK döntését: támogatják-e a filmjét.
Az alkotók néhány hét múlva rendeznek egy meghívásos castingot a 20-25 év körüli női főszerepre. A meghallgatásra azért van szükség, mert ebben a korosztályban sok a frissen diplomázott színésznő, „akikről még nem tudni, mire képesek”. A két férfi főszereplőt „fix megkeresés” alapján kérték fel. Velük konkrét tárgyalások folynak, de amíg nem mondják ki „a határozott igent”, addig a rendező nem árulja el a nevüket, mert „nem akarja hírbe hozni őket”.

Fischer, aki a film forgatókönyvírója is egyben, csak most érkezett haza Bécsből, a Sources2, Európai Unió által támogatott forgatókönyvírói műhelyéből. „Mivel Magyarország nem tagja a Mediaplusnak, így a film előmunkálataira szánt pénzből kellett a költségeket állni, míg a többiekét gyakorlatilag az Unió állta”. Úgy tűnik megérte, hisz „egy héten át intenzíven csak a könyvről volt szó.” Fischer most még egyszer átírja a történetet, és valószínűleg rövidít is rajta, de maga az alapsztori nem változik. A film három tanárról szól. „Egy külvárosi, lerobbant iskola csődbe jut. Az anyagi ellehetetlenülés miatt az igazgató, a matektanár és a franciatanárnő végső lehetőségként a monte-carlo-i kaszinóba megy szerencsét próbálni.”

A castingolás mellett helyszínt is keresnek. Velencében és Monte-Carlóban is forgatnak majd 3-4 napot, Magyarországon pedig 30-at. Ez utóbbit elsősorban Budapesten és Szentendrén tervezik, főleg egy-két külföldi helyszín "kiváltására" alkalmas helyek után kutatva. 

„A Katapult Film - melynek tagjai nagyjából ugyanazok, mint a Madzag Filmé – gyártja a filmet”, a producer Angelusz Iván, a külföldi forgatást pénzelő koproducer pedig Pusztai Ferenc. A Hukkle rendezője, Pálfi György a dramaturgiai konzultáns, Márton Balázs az operatőr, a gyártásvezető pedig Galambos Zoltán lesz.

Groó Dianával már csak ketten maradtak, akik még nem csinálták meg az első filmjüket a „Simó-csapatból”. „Én tavaly ugyanitt tartottam, de az előző kormányzat idején teljességgel lehetetlen volt már tisztességes pénzekre pályázni az utolsó időkben. Most viszont, hogy még egy évig javíthattam a könyvön, felkészültebbnek érzem magamat” - mondta erről a rendező, aki jelenleg a pályázati döntésre vár. Az MMK-tól már kapott 40 millió forintnyi támogatást, most újabb 60-ra pályázott. Mivel ez a vizsgafilmje a Színház és Filmművészeti Főiskolán kedvezményes kamera és laborhasználatban is részesül. Június 16-án kezdenék a forgatást.

Címkék

hír



nka emblema 2012