sex hikaye

Fliegauf a Tündérkörről

Grimm-nyelven Szophoklészt

2005. április 21. - filmhu
Fliegauf a Tündérkörről
Tündérkör című filmtervével egy új műfaj, a fantasztikus filmek irányába tesz kísérletet a Rengeteggel és a Dealerrel világszerte ismertté vált Fliegauf Benedek, írja a Cineurope nevű európai moziportál. A rendező a lapnak adott nyilatkozatában beszámol arról, hogy hol tartanak a film előkészületei.
 
 
 
 

Még tárgyalnak
Beth Gibbons
Jelen pillanatban is zajlik még az Inforg Stúdió gyártásában és európai koprodukcióban készülő Tündérkör szereplőválogatása és a forgatás technikai előkészítése, de az egyik főszerepre már kiválasztották az amerikai Harry Dean Stanton-t, valamint egyeztetnek Beth Gibbons-szal, a Portishead híres énekesnőjével, hogy a filmhez ő szerezzen zenét.

A 79 éves Harry Dean Stanton az amerikai film egyik legmarkánsabb színészegyénisége, több mint száz filmszerepet tudhat maga mögött. Leggyakrabban rosszembereket, kívülállókat, álmodozókat játszott, köztük ma is emlékezetes filmekben, mint például a Kelly hősei, a Missouri fejvadász, vagy A nyolcadik utas: A Halál. A 80-as években akciófilmekben és thrillerekben éppúgy feltűnik, mint művészfilmekben (Párizs, Texas (főszereplő); Krisztus utolsó megkísértése). A 90-es években David Lynch-csel három mozit is csinált (Veszett a világ, Twin Peaks - Tűz, jöjj velem!, The Straight Story - Igaz történet).

Beth Gibbons-tól sem idegen a mozi világa, több filmben használták már dalait, és persze őt is, mint előadót. Legutóbb 1998-ban Patrice Chéreau Aki szeret engem, vonatra ül című filmjében hangzott el egy dala, előtte pedig az 1997-es Batman és Robin-ban, illetve az 1996-os Bertolucci-filmben, a Lopott szépségben.

A Tündérkör egy fiatal srác kalandjait meséli el, aki beleveszik az álmok világába. Ez a világ az európai tündérmesék hagyományos szimbolikájára épül: sötét erdőkkel, kicsi házikókkal, tavacskákkal. Fliegauf olyan filmet szeretne készíteni, "mintha a Grimm testvérek mesélnének el egy Szophoklész-tragédiát."   

Markáns álmodozó
Harry Dean Stanton
A rendező hangsúlyozta: azzal az ambícióval fogott ebbe a tervbe, hogy egy A-kategóriás fantazy-t készítsen, olyat, amiben valódi eredetiség fedezhető fel. Ehhez persze már maga a műfaj is hozzájárulhat, ugyanis a fantazy hiányzik az európai mozi történetéből.

A tervek szerint a Tündérkör az év végén indulna és nagyrészt Erdélyben forogna. Fliegauf a film sikerét illetően optimista, ezt erősítették nemrégiben a Berlini Filmfesztivál Co-production Market rendezvényén szerzett benyomásai is. "Számos céggel kerültünk kapcsolatba: a legkisebb dán vállalkozástól a Paramount Classic-ig. Azért lehet ilyen pozitív fogadtatása a filmtervnek, mert ez egy mainstream mozi lesz, eredeti történettel, unalmas társadalmi nyavalyák nélkül."



Címkék

hír



nka emblema 2012