sex hikaye

Fődíj Palicsról a Kontrollnak

Vajdasági elismerés

2004. július 28. - filmhu
Fődíj Palicsról a Kontrollnak
A Cannes-i Filmfesztivál Ifjúsági Díja és a Szocsi Filmfesztivál különdíja után újabb elismerésben részesült a Kontroll: Antal Nimród filmje a Palicsi Nemzetközi Filmfesztivál fődíját, az Arany Tornyot nyerte el. A díjat a rendező július 23-án vette át a Szabadka melletti Palicson.

A versenyprogramban 14 nagyjátékfilm szerepelt, a díjat odaítélő zsűriben Radmila Zivkovic szerb színésznő, Diana Dumbrava román színésznő, Anno Saul német és Srdan Golubovic szerb filmkészítő, valamint Salamon András magyar rendező vett részt.

A vajdasági fesztiválon a film a közönség körében is nagy tetszést aratott, a szabadtéri vetítéseken több mint 1000 ember volt kíváncsi a Kontrollra.

A Café Film és a Bonfire közös produkciójában készült Kontrollt a cannes-i világpremier óta számos nemzetközi filmfesztiválon mutatták be nagy sikerrel, többek között Brüsszelben, Karlovy Vary-ban és Jeruzsálemben is. Németországban a múlt héten vette kezdetét a „Fantasy” filmfesztivál, amelynek nyitófilmjeként az elkövetkező hetekben hét német nagyvárosban láthatja a közönség 2003 legnézettebb magyar filmjét.






nka emblema 2012