sex hikaye

Forgatókönyvpályázatot hirdet a FilmJus

10 milliós keretösszeggel

2011. szeptember 23. - filmhu
Forgatókönyvpályázatot hirdet a FilmJus

A FILMJUS Alapítvány pályázatot hirdet műfaji megkötöttség nélkül forgatókönyvírásra vagy fejlesztésre, filmelőkészítésre. A pályázatra fordítható összeg 10 millió forint. Csukás Sándor, a Filmjus Alapítvány ügyvezetője a filmhunak elmondta: a folytonosság volt a pályázat fő célja. "Noha kevesebb a keretösszeg, mint a korábbi években volt, de ez a vissza nem térítendő alkotói támogatás sok esetben segíthet azoknak, akik terepszemle vagy előkészítés szakaszában vannak egy filmtervnek." A pályázat eredeti szövege a Filmjus Egyesület hivatalos honlapján (filmjus.hu) a Filmjus Alapítvány hírei között is olvasható.

 

A pályázat célja, hogy eredeti, magyar művek szülessenek: alapítványi támogatást nyújtanak műfaji megkötöttség nélkül a pályázaton nyertes alkotóknak, az alkotói munka feltételeinek javításához, forgatókönyvük megírásához, vagy annak előkészítéséhez, (terepszemle, stb.)  A pályázat formája egyszeri vissza nem térítendő támogatás. Egy pályázó  csak egy művel vehet részt a pályázaton. A nyertes pályázókkal támogatási szerződést kötnek, a  pályadíj csak a szerződés megkötése után fizethető ki.

A pályázaton csak természetes magánszemélyek indulhatnak.

A pályázati dokumentáció kötelező elemei négy példányban: kitöltött adatlap (kattintásra letölthető) , játékfilm esetében szinopszis,  treatment legalább tíz oldal terjedelemben, és ha már van, forgatókönyv, TV film, kisjátékfilm, kísérleti film estében, ha készült forgatókönyv, akkor a forgatókönyv, ha nem készült forgatókönyv, akkor treatment legalább öt oldalban, animáció esetén szinopszis, grafikai terv, és/vagy elkészült storyboard, dokumentumfilm és népszerű tudományos mű esetében részletes szinopszis minimum három oldalban, szerzői koncepció ( a pályázaton való részvétel külön indoklásával, ha a forgatókönyvíró nem azonos a rendezővel, akkor a forgatókönyvíró koncepciója), illetve szakmai életrajz, jogtisztaságot igazoló okiratok, illetve az alkotók erre vonatkozó nyilatkozata (mely szerint a szerző rendelkezik a felhasználás jogával).

A pályázati díj 10.000,-Ft, melyet a 10201006-50153268-00000000 (Kereskedelmi és Hitelbank számlaszámra kell befizetni, és igazolni: banki átutalás fénymásolatának csatolása 1 példányban (a pályázati díjat csak magánszemély (természetes személy) pályázó fizetheti be! (Csak banki átutalást fogadunk el!)

A pályázat beadási határideje: 2011. október 17.

A pályázatokat postán a FILMJUS ALAPÍTVÁNY (Filmes Ház, 1092. Budapest, Ráday u. 31/K.) címére kell küldeni, vagy ugyanott személyesen lehet leadni minden munkanapon 10-16 óráig, pénteken 13 óráig a FILMJUS Alapítvány irodájában. (Panyi Zsuzsa tel: 0630/380-43-36)

A pályázat érvénytelen, ha a postai bélyegző 2011. október 17-e utáni, vagy a személyes beadás nem történik meg a jelzett időpontig. A pályázat akkor is érvénytelen, ha nem felel meg a fenti követelmények egyikének, illetve ha az előző években nyertes pályázó új pályaművének benyújtása előtt pályázati beszámolási kötelezettségének nem tett eleget. Az Alapítvány a pályázat hiányos beküldése esetén hiánypótlást kérhet 1 hét határidővel.

A pályázatokat a FILMJUS ALAPÍTVÁNY kuratóriuma által felkért eseti bírálóbizottság előterjesztése alapján a Kuratórium bírálja el 2011. december 5-ig.






nka emblema 2012