sex hikaye

Forró doksik Kanadában 

10. Hot Docs Filmfesztivál

2002. október 3. - filmhu
Észak-Amerika legnagyobb dokumentum-film fesztiválját 10. alkalommal rendezik meg 2003, április 25. és május 4. között, Torontóban. A rendezvény minden évben 100 átütő erőtől duzzadó, nem-fikciós fil-met tár a nézők elé. A fesztivállal párhu-zamosan a Toronto Documentary Forum és a The Doc Shop nevű rendezvények a fil-mek professzionális átdolgozásában és a nemzetközi piacon való felkészülésben nyújtanak segítséget illetve lehetőséget teremtenek az értékesítésre.

A fesztivál egyben a teljes dokumentumfilmes szakma egyik legnagyobb fóruma is, a tavalyi rendezvényen több mint 1400 delegáció vett részt, köztük alkotók, producerek, vásárlók és forgalmazók a világ minden tájáról.

A Hot Docs fesztivál négy szekciója a következő: Canadian Spectrum, International Showcase, National Spotlight, RealKids, RealTeens és CyberDocs. Terjedelmi vagy tematikai korlát nincsen, egy filmmel csak egy szekcióba lehet nevezni, a szervezők azonban fenntartják a jogot, hogy bizonyos filmeket áthelyezzenek más szekciókba.

Mivel a National Spotlight idén az Egyesült Királyságból származó filmesekre koncentrál, nem kanadai alkotóknak a többi négy blokkba nevezhetnek.

Az International Showcase éppen a nemzetközi produkciókat vár, melyek 2001 január 1. után készültek és még nem mutatták be őket Torontóban, és valamilyen módon angol nyelven is hozzáférhetőek (nyelv, felirat). A RealKids és a RealTeens szekciókba, ahogy nevük is mutatja gyerek- illetve tizenéves témájú alkotásokat várnak a fenti feltételek mellett, míg a CyberDocs kategória olyan interaktív illetve a televízió, a videó, az Internet televízió vagy egyéb, a modern média valamilyen fajtáját felhasználó, illetve azokat kombináló produkciók gyűjtőhelye.

Hírek, riportok, magazinműsorok, illetve sorozatok nem vehetnek részt a fesztivál egyik programjában sem.

Nemzetközi nevezési díj: 35USD

A nevezés módja: idén először on-line módon lehet nevezni a fesztivál hivatalos honlapján. (Ha valakinek nincs Internet hozzáférése, keresse a szervezőket a 416-203-2155 telefonszámon).

Nevezési határidő: 2002 december 14.

A fesztivál a következő kategóriákban oszt ki díjakat:

Legjobb Kanadai Dokumentumfilm – egész estés
Zsűri Különdíja – kanadai
Legjobb Kanadai Dokumentumfilm – rövid- és közepes hosszúságú
Legjobb Nemzetközi Dokumentumfilm – egész estés
Zsűri Különdíja - nemzetkőzi
Legjobb Nemzetközi Dokumentumfilm – rövid- és közepes hosszúságú
Legjobb Első Dokumentumfilm Díja
Legjobb Rendezés Díja
Humanitárius Díj
Közönségdíj
Kiemelkedő Teljesítmény Díja

További információ: www.hotdocs.ca

Hot Docs Kanadai Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál
517 College Street, Suite 420
Toronto, Ontario, Canada M6G 4A2

Tel.: 416-203-2155
Fax.: 416 –203-0446
e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.     



Címkék

toronto , nevezz , nevezes



nka emblema 2012