sex hikaye

Gettókomédiára készül Dyga Zsombor

2002. július 5. - filmhu
Low budget komédia forgatására készül Dyga Zsombor és csapata a békásmegyeri lakótelepen. Az eddig independent krimikkel és thrillerekkel (Séta, Gyilkosok, Tempo, Uno) jelentkező 27 éves rendező - elmondása szerint - "az anyukák kedvéért" próbál ki egy újabb zsánert a szórakoztató filmek palettáján: a romantikus vígjátékot.

A Tesó című mozi egy testvérpárról szól: Artin, a huszonhárom évesen is kamasz mentalitással bíró, lakótelepfüggő zenebuzi, szerelmes lesz bátyja, a szexfüggő pornóíró egyéjszakás kalandjainak egyik áldozatába. A furcsa szerelmi háromszög mellett legalább annyira főszerepet játszik a filmben Dyga szülőhelye, a békásmegyeri lakótelep.

A 90 százalékig saját életét kiteregető rendezőtől az ismert tények alapján leginkább Kevin Smith Shop-stopjának és Mathieu Kassovitz La Métisse című korai gettóvígjátékának hangulatát idéző mozira számíthatunk.

A projekt költségvetése egyelőre még a levegőben lóg. A Duna Műhelyt vezető, s nemrég cannes-i Arany Pálmás filmet produkáló Durst György feladata lesz, hogy a szükséges pénz összejöjjön a július végén kezdődő forgatásra.

A 35 mm-re forgó film operatőre az eddigi Dyga-filmeket is fényképező Horváth Árpád lesz. Az ő feladata, hogy végrehajtsa a rendező elképzelését, miszerint minden jelenetnek egy-egy izgalmasan megkomponált statikus beállításként, "képeslapként" kell megjelennie majd a vásznon.

A filmhu később fotókkal, werkriporttal is be fog számolni a Tesó forgatásáról.

Címkék

hír



nka emblema 2012