sex hikaye

Gilliam átírja a Grimm meséket

Damon és ledger, a szélhámos

2003. november 14. - filmhu
Az egykori Monthy Python tag Terry Gilliam új filmjét forgatja Prágában. A Grimm tesvérek a nagy meseíró párról szól, akiknek többek között a Piroska és a farkas, a Holle anyó és a Hófehérke című örökbecsűeket köszönhetjük. A Tizenkét majom és a Brazil rendezője elég szabadon kezeli a meseírópár életrajzát. A Grimm testvérek a filmben szélhámosok, akik azt csinálják a paraszttal, amit a meséjükben a paraszt az ördöggel: átverik, de nagyon.
Az amerikai rendező Don Quijotéről szeretett volna már régen filmet csinálni, a terv azonban financiális okok miatt kútba esett. A projektről és az ellene összeesküdt körülményekről dokumentumfilm is készült Lost in La Mancha címmel (ld. 10 Titanic Filmfesztivál).  A Grimm testvérek-et az MGM és a Dimension Films finanszírozza, de a legutóbbi esetből tanulva, gondosan ügyelnek a költségvetés kordában tartására.

„Ez a film elképesztő. Ilyenben még nem dolgoztam, az biztos”, nyilatkozta a Reuters-nek Matt Damon, az egyik főszereplő. A testvérpár másik tagját az ausztrál Heath Ledger alakítja. A prágai Barrandov stúdióban készülő filmhez egy egész középkori falut építettek fel a legapróbb részletekig valósághűen. A külső felvételek jó része is Csehországban készül, eldugott városkák kastélyainak és a cseh táj felhasználásával.

A sztori szerint a Grimm testvérek olyan szélhámosok, akik a vidéket járva ördögűzéssel próbálják kicsalni az emberek vagyonát. Egyszer azonban egy evilágban manifesztálódott démoni fúria (Monica Bellucci) megátkozza őket, és kezdetét veszi a harc a túlélésért. Mindez a középkorban: boszorkányok, lovagok, parasztok és bűnbeesett kispapok között, félig realisztikus félig mesei környezetben. A gonoszok táborát gyarapítja majd Robbie Williams és Jonathan Pryce, de a végén persze győz a jó. Bár Terry Gilliamet ismerve lehet, hogy nem.

Címkék

hír



nka emblema 2012