sex hikaye

Gulácsy álmai Biarritzban

Itt az új Tarka Képzelet

2007. január 15. - filmhu
Gulácsy álmai Biarritzban
Elkészült Groó Diána Tarka képzelet sorozatának legújabb epizódja. A virágünnep vége-Gulácsy álmai nemzetközi premierje 2007 január 23-28 között megrendezett FIPA nemzetközi fesztivál versenyprogramjában lesz Biarritzban. A film még nem került magyar közönség elé, bemutatása február folyamán lesz a Cinema Film szervezésében.

A FIPA (Festival International de Programmes Audiovisuels) 1987-es alapítása óta az egyik legtekintélyesebb nemzetközi szakmai filmfesztivál és fórummá nőtte ki magát. Az ötnapos rendezvényen évről-évre közel hatszáz audiovizuális alkotás bemutatójára és versenyére kerül sor. A fesztiválon és a FIPATEL filmvásáron számos ország vásárlói vesznek részt.

A magyarországi impresszionista-szecessziós festészet egyik legfontosabb alakjának 15 alkotásával (például: Dal a rózsatőről,  Az ópiumszívó álma, A varázsló kertje, Extázis) „játszadozó” 25 perces alkotás nem lesz látható a 38. Magyar Filmszemlén, februári bemutatóját azonban már szervezi a filmet gyártó Cinemafilm.

Két „húsvér” figura: Czukor Balázs és Bíró Eszter

„A filmben Gulácsy különleges és titokzatos világába kerülünk. Menekülve a realitástól az álmok és a fantázia birodalmába, ahol Gulácsy maga is feltűnik, hol rejtőzködő bohócként, hol magányos barangolóként, hol álarcot öltött bolondként, aki Na’Conxypan álomországában űzi, keresi a vágy titokzatos tárgyát, az igazi kedvest: a romlás virágát, egyben a titok, a szenvedély és a csábítás megtestesítőjét. Képből képbe utazunk a szürrealizmus, a szecesszió, néhol az impresszionizmus világában, követve a magányos „Pierrot-t” – Gulácsy Lajost, aki maga kalauzol bennünket." - mondta Groó korábban a filmhunak.

A rövidfilmben mindössze két „húsvér” figura szerepel, egyikük (Bíró Eszter)Gulácsy múzsáját, másikuk (Czukor Balázs) magát a festőt alakítja. A filmet Kardos Sándor fényképezte, zenéjét Kardos Dániel szerezte.

A rövidfilmversenybe 2005-ben meghívást kapott a Tarka képzelet előző epizódja, a Rousseau álmai is.



Címkék

hír



nka emblema 2012