sex hikaye

Gyarmathy, Szabó, Tarr - díjak a legnagyobb külföldi sikereknek

2001. február 5. - Sulyok Máté
Hétfőn 21.30 órakor a Millenniumi Rendezvényközpontban adják át a Magyar Mozgókép Rendezők Céhe (MRC) által adományozott díjakat azoknak a rendezőknek, akik az elmúlt évben a legnagyobb külföldi sikereket érték el.
Az MRC döntése alapján Tarr Béla, a Werckmeister harmóniák rendezője az AGFA díját veheti át, amely 10.000 méter pozitív filmnyersanyag. Az erről szóló dokumentumot Dieter Molidor, a cég európai igazgatója adja át.
Az elmúlt esztendő magyar közreműködéssel készült legnagyobb külföldi filmsikeréért Szabó István részesül elismerésben. A Filmjus által felajánlott Ezüst Kazetta díjat - egy ezüstből készült működőképes videokazettát, benne A napfény íze lejátszható szalagjával - a szervezet elnöke Kabdebo György adja át.
Gyarmathy Lívia, A mi gólyánk Európa-díjas alkotásának hazai elismeréseként veheti át az Országimázs Központ által biztosított díjat. Az egymillió forint összegű elismerést Tóth István Zoltán, a központ vezetője adja át.
Az Országimázs Központ és a Magyar Játékfilmes Céh közös fogadása este a Szemle egyik helyszínén, a Millenniumi Csarnokban lesz - derül ki a Központ az MTI-hez eljuttatott közleményéből. A Szemlét összesen 40 millió forinttal, (többek között ezt a honlapot 1 millióval) támogató Országimázs Központ egy nappal a hivatalos díjkiosztó előtt saját díját adja át annak a rendezőnek, akinek műve tavaly legeredményesebben képviselte Magyarországot. A Központ a MagyarRendezők Céhét bízta meg a díj odaítélésével, amelyet este fél tízkor adnak át.

Címkék

hír



nka emblema 2012