sex hikaye

Gyorshírek: Varró Dani-film készül, Gomorrával nyílik a Titanic

A repülés öröme

2009. március 10. - filmhu
Gyorshírek: Varró Dani-film készül, Gomorrával nyílik a Titanic
Repülős filmek a Szlovák Intézetben, március 26-án a Gomorrával nyílik a Titanic Filmfesztivál, ahol az izlandi Baltasar Kormákur elnököl. Varró Dani készülő filmjét, A túl a Maszathegyent rajzfilmes vásárra viszik, az Örökmozgóban pedig New York a téma.

Repülj!

A repülés szelleme címmel Nemzetközi Repülőfilm Fesztivál lesz 2009. március 18-19-én a budapesti Szlovák Intézetben (1088 Rákóczi út 15.) A bemutatók, vetítések, szakmai beszélgetések reggel 10 óra és este 6 óra között lesznek.

Belépés ingyenes!

Bővebben: http://repulesszelleme.blog.hu

Süllyedj!

Véglegessé vált a 16. Titanic Nemzetközi Filmfesztiválon résztvevő filmek listája. Március 26. és április 5. között nyolc különböző szekció kerül bemutatásra.    

Atavalyi nyertes, az izlandi Baltasar Kormákur lesz idén a zsűrielnök, új filmjét, a Fehér nászéjszakákat is vetítik. A jelölt című dán politikai thriller főszerepében a tavalyi közönségsiker Csak egy szerelmesfilm főszereplőjét Nikolaj Lie Kaast láthatjuk. Gogol Bordello is képviseli magát: a Gogol Bordello Non-Stop a nemzetközi hírű roma punk zenekar életébe enged bepillantást, a Roskilde pedig Európa legnagyobb zenei fesztiválját mutatja be.  A fesztivál nyitófilmje Matteo Garrone sokszoros díjnyertes alkotása, a Gomorra lesz,  A teljes program várhatóan március 13-án estétől olvasható a fesztivál honlapján, a www.titanicfilmfest.hu oldalon.   

Beszélj!

2009. március 11-én, szerdán Pálos György, Pálos Péter és S. Takács András lesznek a vendégei a Beszélgessünk a filmekről! Filmévkönyv 2008 – a 2007-es év dokumentumfilmjei sorozatnak. Levetítik Peter Hutton és Monory M. András Emlékek egy városról című 273 perces filmjét. "Peter Hutton, New Yorkban élő filmes Budapesten járva Monory M. András segítségével sajátos lírai képeket vetít elénk a városról, amelyben az idegen szemnek sok furcsa látnivaló akad."

Helyszín: Örökmozgó Filmmúzeum, 1073 Budapest, Erzsébet krt. 39. 

Jelenet a Túl a Maszat-hegyenből


Örülj! 

Varró Dániel nagysikerű verses meseregényét, a Túl a Maszat-hegyent adaptáló egészestés animációs film előkészítése két éve zajlik a Studio Baestartsban. A filmtervet a Lyonban megrendezésre kerülő Cartoon Movie projektvásárra is beválogatták. Az évente rendezendő rajzfilmes vásár az Európában készülő legjobb animációs filmekből és filmötletekből válogatja össze a résztvevők végső listáját. A program keretein belül a producereknek lehetősége nyílik bemutatni az aktuális projektjeiket a jövőbeni nemzetközi partnereknek, forgalmazóknak, befektetőknek.

A film rendezője a fiatal tehetség, Sándor József, aki 2007-ben végzett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem animáció szakán. Diplomamunkája egy Spiss nevű amerikai rapper videoklipje, amelyet Anton Corbijn Control című filmje előtt vetítettek a hazai mozik.
 
A forgatókönyvet Pálfi György (Taxidermia) állandó alkotótársa, Ruttkay Zsófia írta, a verses dialógusokat a költő, Varró Dániel írta. Jelenleg a film vizuális világának kidolgozása folyik két külföldi vendég designer közreműködésével. Sándor József és kis magyar csapata mellett a film figuraterveinek és háttérvilágának kidolgozásán a nemzetközi hírű mexikói Alberto Cerriteno és a japán Minoru Sugiyama is dolgozik. Február közepéig mindketten Magyarországon dolgoztak, most otthonról folytatják a munkát.
A film 3D computer animációs technikával, nemzetközi koprodukcióban fog elkészülni.



Címkék

hír



nka emblema 2012