sex hikaye

Hartley-Merrill nemzetközi forgatókönyv-író pályázat

2005. november 16. - filmhu
Hartley-Merrill nemzetközi forgatókönyv-író pályázat
A Hartley-Merrill International Screenwriting Prize nemzetközi forgatókönyvíró pályázat évente kerül megrendezésre az Amerikai Mozgókép Szövetség (Motion Picture Association of America), a Nemzetközi Filmművészeti Alap (Foundation for International Film Artists) és az Amerikai Írószövetség (Writers’ Guild of America, West) közös szervezésében, hogy a kisebb filmgyártó országokat hozzásegítse forgatókönyvírói kultúrájuk fellendítéséhez.

A díjat 1989-ben alapították a Los Angeles-i RKO Pictures vezetői, Ted Hartley és Dina Merrill. Jelenleg 29 ország vesz részt a nemzeti fordulókon.

A pályázat idei magyar kiírói:

A Future Films,
a Filmjus Alapítvány,
a magyar.film.hu, a chello-premierpark.hu internetes filmportálok
a Mozinet.hu magazin, a Vox magazin és a
Hartley-Merrill Pályázat magyarországi képviselete.

A pályázat elbírálása, díjazása

A pályázat első fordulójában az egyes országok zsűrijei hoznak döntést, majd az általuk kiválasztott győztes forgatókönyvek vesznek részt a pályázat második fordulóján, melyet Los Angelesben bírálnak el a forgatókönyvírás ismert szakértőiből álló zsűri tagjai. A Filmjus Alapítvány támogatja az első helyezett forgatókönyv angol nyelvre való színvonalas átültetését. A magyar.film.hu portál közzéteszi a pályázat eredményeit, és részleteket közöl a három legjobbnak ítélt forgatókönyvből. A magyar nyertes továbbá elnyeri az MPAA 1000 dolláros különdíját, valamint meghívást kap a Hartley-Merrill Pályázat kelet-európai workshopjára, ahol egy elismert amerikai forgatókönyvíró szakértő vezetésével lehetősége lesz továbbfejleszteni művét. A los angelesi zsűri által kiválasztott nemzetközi első három helyezett pénzdíjazásban részesül, -melynek díjait a Cannes-i nemzetközi filmfesztiválon adják át 2006 májusában-, a legjobbnak ítélt forgatókönyv írója pedig lehetőséget kap a Sundance Intézet Filmmaker’s Lab kurzusán való részvételre.

Pályázati feltételek

1.A pályázat minden professzionális és kezdő filmíró számára nyitott, akinek eddig legfeljebb egy forgatókönyvét filmesítették meg.
2.A pályázatot magyar nyelven kell benyújtani egy példányban.
3.A beküldött forgatókönyvön csak az alkotás címe és a pályázó által választott jelige szerepelhet. A szerző nevét, címét és telefonszámát, valamint a pályázati díj befizetését igazoló szelvényt zárt borítékban kérjük mellékelni. A borítékokat csak a zsűri döntésének megszületése után, a zsűri tagjainak jelenlétében bontjuk fel. A forgatókönyv szövege sem tartalmazhat utalást a szerző személyére vonatkozóan.

A forgatókönyveket az alábbi címre kérjük postán eljuttatni:

Future Films
1061 Budapest
Székely Mihály u. 10. II/1.

A borítékra kérjük ráírni: „Forgatókönyv Pályázat”!


A forgatókönyv leadásának határideje 2006. február 1.

A pályázat zsűrije 2006. március 1-ig hozza meg döntését.


A pályázat eredményhirdetésének időpontjáról a pályázók a www.magyar.film.hu, a www.premierpark.hu  és a  www.mozinet.hu honlapokról értesülhetnek. Az eredményekről az országos sajtónak kiadandó sajtóközlemény számol be.

A Hartley-Merrill versenyszabályzata értelmében a magyar bírálóbizottság névsora a pályázat eredményhirdetésekor kerül nyilvánosságra a www.magyar.film.hu, a www.premierpark.hu és a www.mozinet.hu portálokon.

A pályázatra beküldendő filmforgatókönyvek tartalma, műfaja nem esik korlátozás alá. Egy szerző több forgatókönyvvel is pályázhat. Pornográf tartalmú vagy más tekintetben kiskorúak érdekeit sértô, illetve fajgyűlölet szítására alkalmas írásokat a zsűri nem bírál el.

A forgatókönyveket kizárólag 90-130 oldal terjedelemben, 12-es Courier vagy Courier New betűtípussal, szabályos forgatókönyv formátumban fogadunk el. (lásd például: www.finaldraft.com ) A forgatókönyveket nem küldjük vissza.

A nevezési díj 15.000 Ft plusz ÁFA (20%). Több forgatókönyv beadása esetén minden egyes könyvre külön kell nevezési díjat fizetni.  A nevezési díjat postai utalvánnyal vagy bankátutalással a Future Films Kft. Volksbank Hungary 14100244-76369849-04000004 számú számlájára kell befizetni a megjegyzés rovatban feltüntetve a Hartley-Merrill pályázatot és a mű címét.

További információ a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. email címen.



Címkék

nevezz , nevezes


(1) 
Hozzászólások
1-1  /  1
2005. november 16. szerda, 16:54#1| f.r.a.n.k.
nem sok egy kicsit az a 18750Ft?

általában 40$-55$ a nevezési díj az amerikai szkript pályázatokon.

nka emblema 2012