sex hikaye

Hét emelet zuhanás

Pálfi György alkotása a Filmhéten

2014. október 16. - filmhu
Hét emelet zuhanás

Pálfi György filmje nem készülhetett volna el, ha nincs a koreai jeonjui filmfesztivál felkérése és anyagi támogatása. A Szabadesés Karlovy Varyból három díjjal jött haza, és már a Magyar Filmhéten is megtekinthető.

Pálfi György a Jeonjou International Film Festival felkérésére készítette el legújabb nagyjátékfilmjét, a Szabadesést. "Egy lakóház hét lakásában játszódik hét rövid történet. Minden lakás, minden fejezet egy külön világ. Nem csak a történések szintjén, hanem a filmnyelvi stílusban is, mert az operatőri technika és a snittelési technika is változik epizódonként. Remek szereposztásunk van: Molnár Piroska, Benedek Miklós, Hegedűs D. Géza, Nagy Zsolt, Tenki Réka, Schmied Zoltán, Trill Zsolt, Bordán Irén, Balikó Tamás, Parti Nóra és mások" - mesélte a rendező a Filmhunak a forgatáson.

"Szkeccsfilm ez is persze, különböző szürreális élethelyzeteket felvonultató laza társas(házi)utazás, ahol olyan Szomszédok ülik groteszk torukat, akiket már Lenke néni megnyugtató mosolya sem kísért. Minden ajtó egyedi, különbejáratú, amely olyan sajátos vágyakra és félelmekre nyílik, amelyek természete az ösztönök szintjén feltétlenül összeér. Lakik itt szantálillatú materialista, kényszeresen steril pár sok bogárral, hiperaktív sitcom trió még a bogaraknál is több színnel, készséges angyalcsináló mester, és valahol a legfelső lakások egyikében mindannyiunk gyerekkori réme, maga a szőrös, fújtató szörnyetegekkel tarkított vaksötét" - írtuk mi a filmről.

Nézz bele a filmbe!

Pálfi György a bemutató után készült interjújában is csupa jót mesélt a forgatásról: "Nagyon felszabadító élmény volt, hogy csak az esztétika, a nézők és a saját határaink voltak azok a tényezők, amikkel el kellett számolnunk. Ennél jobb hangulatú forgatáson még nem voltam, mert senki sem a pénzért, hanem az ügyért, a Szabadesésért dolgozott. Az is felszabadító volt, hogy nem kellett megtorpanni, visszafordulni, újragondolni a forgatókönyvet, amelyet általában az ember rövid idő alatt ír meg, az igazán sok idő annak az alapnak a javítgatásával megy el."

A filmet Karlovy Varyban is szerették, a Szabadesés a fesztiválról a legjobb rendező díját, a zsűri külön díját és az ezerkétszáz mozit tömörítő Europa Cinemas hálózat elismerését, az Europa Cinemas Labelt vihette haza.

A Szabadesést október 16-án és október 18-án vetítik a Filmhéten. A filmre a jegyek egységes 610 forintos áron válthatók.

A teljes csütörtöki programért kattints ide!






nka emblema 2012