sex hikaye

I Love Budapest - Hollywood is szereti Incze Ágnes filmjét

2002. szeptember 5. - filmhu
Az I Love Budapest, Incze Ágnes többszörösen díjazott filmje megkezdte hódító körútját Hollywoodban. Az egyik legfelkapottabb los angelesi független és európai filmeket játszó moziban a bemutatóra szeptember 7-én kerül sor. A Filmplus produkciója novembertől DVD-én és VHS-en is megvásárolható lesz az Egyesült Államokban és Kanadában.

Az utóbbi évek egyik legsikeresebb hazai filmalkotását, az I Love Budapestet a Laemmle’s Sunset 5 Cinema-ban mutatják be a californiai forgalmazók: a Vanguard Cinema és a Filmkitchen.com. .
A Filmplus gyártásában készült film november 26-tól DVD-én és VHS-en is megvásárolható az Egyesült Államokban és Kanadában.

A film főhőse, Anikó egy alig tizenkilenc éves vidéki kislány. Elindul Budapestre, mert szeretne egy „szép életet”. Útközben a barátnője levelét olvasgatja: „Anikó, bazmeg! Üljél föl azonnal az első buszra és gyere!"

A történetben két világ, két szélsőség feszül egymásnak: a gyárak-, és a dollárkötegekkel, nagy dzsipekkel járó fiatalok világa. Ezt a két világot köti össze Anikó.

Incze Ágnes első játékfilmjét a 32. Magyar Filmszemlén láthattuk először, s már ott hatalmas sikert aratott. A Filmszemle legjobb elsőfilmes alkotása mellett az operatőr, Pohárnok Gergely és a főszereplő, Hámori Gabriella részesült elismerésben.

A filmet azóta számos nemzetközi fesztiválon mutatták be. Részt vett az alkotás a Karlovy Vary-ban (Variety Critics’ Choice), az Egyesült Államokban a Main International Film Festival keretében, a Methodfest-en Los Angeles-ben. Bemutatták az Alexandriai Nemzetközi Filmfesztiválon, a Cottbus Filmfesztiválon, Sevilla-ban, Párizsban, Damaszkuszban és Tel Avivban, különböző fesztiválokon és Lengyelországban (Turon Film Festival).
A legközelebb szeptember végén a bordeauxi International du Cinéma au Féminin fesztiválon lesz látható.

Az I Love Budapest számos díjat kapott. A 32. Magyar Filmszemle elismerésein túl a VOX Magazin az Év Legjobb Magyar Filmje díjával jutalmazta az alkotást. Az Alexandriai Nemzetközi Filmfesztiválon a Legjobb Elsőfilmesnek járó díjat hozta el a rendező és a magyar filmkritikusok a legjobb forgatókönyvnek és operatőrnek járó díjat ítélték oda.

Az I Love Budapest a - korábbi díjnyertes Film… és az ELőRE! c. filmet is jegyző - Filmplus produkciójában készült.

Címkék

hír



nka emblema 2012