sex hikaye

Idén is lesz KAFF-nap az Urániában

A fesztivál díjnyertes filmjeit vetítik le

2015. augusztus 26. - filmhu
Idén is lesz KAFF-nap az Urániában
Idén is levetítik a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál díjnyertes filmjeit az Urániában. A szeptember 6-i KAFF-napra már kaphatók a jegyek.
 
Három egészestés alkotás és 14 kisfilm várja az animáció rajongóit a szeptember 6-i KAFF-napon. Az eseményen leveítik a Tenger dala című gyönyörű filmet. A 12. KAFF közönségdíját elnyert mese két testvér, Ben és kishúga, Saoirse története, akik kalandos útra indulnak egy ősi, varázslatos legenda nyomában. A film az ír folklorból merített inspirációt: a mitológiai selkiek a tengerben fókaként élnek, de a szárazföldön emberré válnak.
 
Látható lesz Signe Baumane családtörténete, a Kövek a zsebemben, amely Kecskemét város díjáte kapta, mely személyes napló és kelet-európai történelem egyszerre. A képi metaforákkal, szürreális képekkel és fanyar humorral teli film különös történeteket mesél művészetről, nőkről, a lett akcentusról és még sok minden másról.
 
 
És vetítésre kerül a 9. Európai Animációs Játékfilm Fesztivál legjobb egészestés animációja is, a Megszállva című  spanyol horrorfilm, mely egy ördögűzés történetét meséli el - gyurmaanimáció formájában. Sam Orti szenzációs meséjének főhőse Trini, a világhírű flamencotáncos, aki depresszióval küzd és a táncparkettet is otthagyta. Nyolcéves fiát, Damiant egy gonosz démon szállja meg, aki a legvéresebb és legkegyetlenebb csínyekre veszi rá a kisfiút.
 
Az eseményen a KAFF legjobb rövidfilmjeit is levetítik, látható lesz például a KAFF nagydíjat elnyert Fürdő, Bertóti Attila Mese című filmje, amely a legjobb rövidfilm lett vagy a legjobb alkalmazott animáció díját bezsebelő Papírvilág című film.
 
furdo600
 
A kedvezményes jegyár a vetítésekre egységesen 900 Ft. 
A jegyelővétel kezdete augusztus 25. 
Jegyek kaphatók az Uránia jegypénztárában és honlapján. 
Az esemény részletes programja ITT található.
 


Címkék

kaff , uránia



nka emblema 2012