sex hikaye

Idén is támogatják a művészmozikat

Emberi Erőforrások Minisztériuma

2013. augusztus 13. - filmhu
Idén is támogatják a művészmozikat

Százmillió forint keretösszegű pályázattal segíti az idén is az artmozik versenyképességét az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) - adta hírül az MTI. Egy-egy intézmény maximum 12,5 millió forint támogatást nyerhet digitalizálásra.

 

Az Emmi a pályázattal az artmozik átállását támogatja a hagyományos filmtekercsről a digitális vetítésre és a térhatású 3D technológiára. Az erről szóló miniszteri rendelet pénteken jelent meg a Magyar Közlönyben, a 100 milliós keretösszeget hétfőn közölte az Emmi.

A közleménye szerint a pályázatra azok az önkormányzati tulajdonban lévő, vagy önkormányzati támogatóval rendelkező mozik jelentkezhetnek, amelyek megfelelnek a rájuk vonatkozó jogszabályi feltételeknek, legfeljebb öttermesek, legalább 25 százalékos önrészt vállalnak, és nem rendelkeznek érvényes, úgynevezett virtuális kópiadíj-megállapodással.

A nyerteseknek vállalniuk kell, hogy a fejleszteni kívánt mozitermet két éven keresztül "art" moziteremként működtetik. E feltétel teljesítésére - különösen indokolt esetben - legfeljebb két negyedévre engedélyezhető halasztás - áll a közleményben.

Mint írják: a tavalyihoz hasonlóan idén is pályázhatnak azok az intézmények, amelyek már rendelkeznek digitális vetítőberendezéssel.

A dokumentációt szeptember 30-áig lehet benyújtani a Magyar Államkincstár területileg illetékes szervéhez. Az egyösszegű, vissza nem térítendő támogatás felső határa pályázatonként 12,5 millió forint.

A döntést a miniszter legkésőbb november 7-éig közzéteszi a kormány honlapján. A részletes pályázati kiírás megtalálható a kormany.hu-n.






nka emblema 2012