sex hikaye

Indul a Cinetrip TV

Avantgardok a képcsőben

2003. szeptember 26. - filmhu
Október 8-ától új műsor indul a Filmmúzeumon: a budapesti partikultúra és a modern összművészet meghatározó formációja, a Cinetrip jelentkezik majd heti kétszer négy órában a képernyőkön. A műsor a "modern magyar kísérleti televízózást ötvözi a mai magyar experimentális zenével", tudtuk meg L. Laki Lászlótól, a Cinetrip Tv producerétől. A műsorfolyam főként a kortárs vizuális kísérleteket és a   mai elektronikus zenét mutatja majd be.
A műsorokat élő akcióban rögzítik majd, a Cinetrip partik alkotókárdájának aktív közreműködésével.  A kortárs video-művészek produkciói mellett a műsorban helyet kapnak a Cinetrip-esztétika koherens részeként megismert klasszikus avantgard felvételek is. A világon sehol nincs olyan műsorfolyam, ami ennyire markánsan vállalná fel a legújabb vizuális/elektronikus kísérleti műveket, mondta L. Laki László.

A műsor struktúrája alapvetően a Cinetrip hagyományosan avantgard jellegét domborítja ki. Lesz privátfilm-múzeum anyagokból újrakevert szekció éppúgy, mint partikon felvett, kísérleti jellegű zenés bejátszások. Az Etűdök gépzongora fedőnevű blokkban Dj-k mesélnek majd zenei ars poeticájukról, de mellettük a különböző társművészetek képviselői is helyet kapnak a műsorban. A formával kapcsolatban L. Laki László megjegyezte, hogy a hagyományos "beszélő fejek" helyett inkább "megmondó fejek" kerülnek majd képernyőre.

A készítők tervezik magyar filmrendezők meghívását is. Lesz ezenkívül zenei lexikon, amely elsősorban azoknak szól, akik nehezebben ismerik ki magukat az elektronikus zene terminusokban gazdag világában. 

A Cinetrip Tv közreműködői a Cinetrip partikon eddig fellépô zenészek. Köztük Bodóczky Antal, Gross András, Magyar Gergô, Szauder Dávid és Sztojánovits Andrea, Kicinger Gábor, Gyenei Péter. Főszerkesztő-riporter
Rieger Johanna, producer L. Laki László

A finanszírozással kapcsolatban a producer elmondta, hogy a műsor teljes egészében önfenntartó lesz. A hatályos törvények miatt lesznek ugyan reklámok, de azok számát igyekeznek a minimálisra csökkenteni.

Címkék

hír



nka emblema 2012