sex hikaye

Jancsó és Janisch Thessalonikiben

Bódy filmjei Tokyóban

2004. november 23. - filmhu
Jancsó és Janisch Thessalonikiben
Görögország legjelentősebb nemzetközi filmes rendezvénye immár 45. alkalommal vette kezdetét idén. Jancsó Miklóst kérték fel a szervezők a november 19-28. között megrendezett fesztivál nemzetközi zsűrijének elnökségére - adta hírül a Filmunió. A patinás mediterrán fesztivál műsorra tűzi Janisch Attila Másnap című filmjét is.

Új Eldorádó Amszterdamban

A legendás IDFA (International Documentary Film Festival Amsterdam), az Amszterdam városában évről-évre megrendezett dokumentumfilm mustrán idén Kocsis Tibor ÚjEldorádó című alkotása mutatkozik be. A november 18-28. között zajló nagyszabású fesztivál közel 250 új dokumentumfilmet mutat be az Amszterdamba sereglett nemzetközi közönségnek, forgalmazóknak és televíziós programigazgatóknak.

Rövidfilmek versenyeken

Béres Dániel Páternoszter című munkáját három jelentős külföldi fesztiválon is láthatja a közönség a hetekben. A doppingteszt történetét elbeszélő újszerű alkotás Madridban, Bristolban, majd a portugáliai Évorában kerül a vetítővászonra. Az Évorai Rövidfilmfesztivál (november 19-27.) Nemes Gyula, a prágai FAMU növendékének, Amulandósággátja című dokumentumfilmjét is meghívta versenyprogramjába.

A franciaországi Lille „Vonat és mozi” elnevezésű tematikus rövidfilmversenyén közel 100 alkotást mutatnak be november 23-val kezdődően. Hazánkból idén két vonat-film robog a Lille-i versenyre: Tóth Barnabás a Vonaton című, Cottbusban nemrég különdíjat nyert filmje és Makkai Bence Holtvágány című alkotása, mely Houstonból tért haza tavasszal Arany Remi díjjal.

Bódy Gábor filmjei Tokyóban

A 70-es, 80-as évek magyar filmművészétének legendás alakja, Bódy Gábor filmjeit mutatja be a Tokyo Filmex. A japán fesztivál „Filmalkotók fókuszban” című programjában az Amerikai Anzix, a Psyché és a Kutya éji dala című alkotásokkal találkozhat újra a közönség november 20-28 között.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.



Címkék

hír



nka emblema 2012