sex hikaye

Jolie reméli, nem ítélkeznek előre első rendezéséről

A forgatókönyvet is a színésznő írta

2010. október 17. - filmhu
Jolie reméli, nem ítélkeznek előre első rendezéséről

Reméli, hogy az emberek nem ítélnek addig a filmjéről, amíg meg nem nézték - válaszolt a rendezői bemutatkozásán dolgozó Angelina Jolie a filmjével kapcsolatban felmerült boszniai aggályokra. A boszniai háborús szerelmi történet forgatása több mint két hete kezdődött meg Magyarországon.

 

Mint leszögezte, a film sztorijával kapcsolatban nincs alapjuk az aggodalmaknak. A boszniai háborús szerelmi történet forgatása több mint két hete kezdődött meg Magyarországon, de a tervek szerint a későbbiekben boszniai és szerbiai helyszíneken is dolgozik a stáb. A bosnyák tárca szerdán visszavonta a stáb szarajevói forgatási engedélyét. Gavrilo Grahovac kulturális miniszter indoklásában arra hivatkozott, hogy nem csatolták a kérelemhez a forgatókönyvet.

A film producerei az engedély visszavonását csütörtökön "tisztán technikai problémának" minősítették, és a produkció szarajevói partnerei közölték, hogy a forgatókönyvet már el is juttatták a miniszterhez. A bbc.co.uk értesülése szerint Jolie már a múlt héten írt a boszniai női szervezetnek, amelyben megnyugtatta őket filmje felől, és azt kérte, ne ítéljenek azelőtt, mielőtt látták volna.

A forgatókönyvet, amelyet az Oscar-díjas színésznő írt, Graham King producer úgy foglalta össze, hogy az egy szerb férfi és egy bosnyák nő története, akiknek szerelmét befolyásolja az 1992-ben kitört balkáni háború. Boszniában azonban - ahol a háború alatt megerőszakolt sok ezernyi női áldozat miatt ez rendkívül kényes téma - úgy interpretálták a történetet, hogy az egy muzulmán nő és az őt megerőszakoló férfi szerelmét ábrázolja. A háború női áldozatainak boszniai szövetsége ezért a produkció boszniai forgatási engedélyének visszavonását követelte a hatóságoktól.

(forrás: MTI)

 

 






nka emblema 2012