sex hikaye

Jugnot a legjobban fizetett francia

Depardieu már nem garancia

2005. február 23. - filmhu
Jugnot a legjobban fizetett francia
Gerard Jugnot az Oscar-jelölt Kóristák című film főszereplője többek között Gerard Depardieu-t is megelőzve lett a 2004-es év legjobban fizetett francia színésze. A Le Figaro saját készítésű bértáblázata szerint Jugnot 5.45 millió eurót keresett tavaly, nagyrészt a problémás fiúkat oktató zenetanár szerepének megformálásával.

Depardieu annak ellenére végzett a harmadik helyen 3.35 millióval, hogy öt filmben is szerepelt. „Pusztán a neve már elegendő garancia egy film sikeréhez” véli a Le Figaro. A Kóristák, melynek Jugnot társ-producere is volt, közel kilenc millió nézőt vonzott a mozikba tavalyi bemutatója óta.

A második legjobban kereső francia színész 2004-ben Jean Reno lett, ő 3.55 millió eurót hozott össze a tavalyi év folyamán, szerepei között az utolsó egy apró, még a stáblistán sem feltűntetett cameo villanás volt, a szintén Oscar-jelölt Hotel Rwandában.

A listán Audrey Tautou az első nő, ő 885 ezer euróval a 10. helyezett, amit nagyrészt a Hosszú jegyesség című Jean Pierre Jeunet filmben játszott főszerepnek köszönhet. Tautou következő nagy szerepét Tom Hanks partnereként játszhatja majd el a Da Vinci Kód filmváltozatában. A Hosszú jegyesség szombaton a legjobb francia filmnek járó Cézár-díjért száll harcba a Kóristákkal.



Címkék

hír



nka emblema 2012