sex hikaye

Képzőművészeti filmszemle Szolnokon

2000. július 3. - Kiss András
Szolnokon harminc évvel ezelőtt rendezték meg az első képzőművészeti filmszemlét. A szabálytalan időközönként ismétlődő fesztivált a város vezetése a millennium tiszteletére nemzetközi seregszemlévé szeretné fejleszteni, amely kétévente kerülne megrendezésre. A nemzetközi szemlék sorát a Millenniumi képzőművészeti filmszemle nyitja meg. A fesztivál a tervek szerint 2000. október 2-7-ig tart.
Nevezni két tematikus és egy életkori szempontból behatárolt kategóriában lehet. Az úgynevezett képzőművészeti filmek mezőnyében képzőművészeti alkotókat, alkotásokat, korokat, korszakokat bemutató munkákkal lehet jelentkezni. Az animációs filmek kategóriájába olyan filmek tartoznak, amelyeknek kompozíciós rendszerébe képzőművészeti megoldások vannak beépítve. Külön, harmadik kategóriába tartoznak mindkét műfajban azok a filmek, amelyeket olyan alkotók készítettek, akik 2000. december 31-ig nem töltik be 21. életévüket.
A versenyben csak európai alkotók nevezhetnek, az előzsűrizés május 1-jén lesz. Nevezési lapot a következő címen lehet igényelni:
5000 Szolnok, Mária út 25.
A nevezési csomagnak a rendező, a szerkesztő fényképét, szakmai biográfiáját, ha van ilyen, a tevékenységéről szóló sajtóanyagot, a film szinopszisát, szövegkönyvét (magyarul és angolul) és a filmből származó állófotót kell tartalmaznia.


Címkék

nevezz , nevezes



nka emblema 2012