sex hikaye

Két hétvégi kisfilmdíj

Résfilm és A karusszel rítus

2005. november 7. - filmhu
Két hétvégi kisfilmdíj
Kardos Sándor Résfilm-je a legjobb operatőr díjával tért haza Marosvásárhelyről, Gayer Zoltán és Molnár Ferenc A Karusszel rítus című műve Genfben a TSR televízió díját nyerte el - adta hírül a Filmunió.

Kardos Sándor Résfilm című különleges technikával készített munkájáért a legjobb operatőr díját nyerte el a marosvásárhelyi Alter-Native filmfesztiválon. A félmillió forint értékű elismerés a Magyar Filmlaboratórium felajánlása. A sporteseményeken használt célfotó kamerával készített Résfilm a Filmszemlén megkapta a legjobb kísérleti film díját, a nemzetközi közönség Cannes-ban a Rendezők Kéthete programjában találkozhatott vele először. A marosvásárhelyi díjat Muhi András, az Inforg Stúdió producere vette át a Kultúrpalotában megrendezett szombat esti díjátadó ünnepségen.

Svájci képernyőn A Karusszel rítus
Genfben a vasárnap véget ért Cinema Tout Écran filmfesztiválon Gayer Zoltán és Molnár Péter rövidfilmje A Karusszel rítus a TSR legjobb rövidfilm díját nyerte el. A svájci televízió által felajánlott díjnak köszönhetően a rövidfilmmel a svájci közönség a TV képernyőkön találkozhat hamarosan. Gayer és Molnár műve a Filmszemlén a kisjátékfilm kategória fődíját nyerte el, majd az olaszországi Ionio filmfesztiválon kapott elismerő oklevelet. A nemzetközi filmfesztiválok műsorán nemrég feltűnt A Karusszel rítus című alkotást a közeljövőben a varsói Euroshort-on és a szöuli Asiana filmszemlén is láthatja a külföldi közönség.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.






nka emblema 2012