sex hikaye

Két magyar film a haifai filmfesztiválon

Csak a szél, A vizsga

2012. szeptember 27. - filmhu
Két magyar film a haifai filmfesztiválon

Bergendy Péter és Fliegauf Bence legutóbbi filmjét is vetíti a szombaton kezdődő haifai nemzetközi filmfesztivál, Izrael vezető filmes eseménye - tudatta a Magyar Filmunió.

 

Szeptember 29-én kezdődik Izrael nagyszabású nemzetközi filmfesztiválja Haifában. Az idén 28. alkalommal megrendezendő filmünnep felvonultatja a nagyvilág filmgyártásának kiemelkedő újdonságait, köztük két magyar filmet.



Csak a szél - előzetes


A Berlinale nagydíjas Csak a szél című filmjét Fliegauf Bence személyesen mutatja be a haifai közönségnek a jövő héten. A romagyilkosságok témáját feldolgozó film az Inforg - M&M Film produkciójában készült német és francia partnerekkel, producere Muhi András, Mécs Mónika és Mesterházy Ernő volt. Fliegauf legutóbbi filmje képviseli Magyarországot a legjobb idegennyelvű filmek Oscar-jelölésért folyó versenyében.

a-vizsga foto-szabo-adrienn 500
A vizsga (fotó: Szabó Adrienn)


Bergendy Péter A vizsga című ügynökfilmjét vasárnap este tűzi műsorra a haifai filmfesztivál. A parádés szereposztással – Kulka János, Nagy Zsolt és Hámori Gabriella főszereplésével készült thriller-t Karlovy Vary-ban láthatta először a nemzetközi közönség júliusban és egyöntetű elismeréssel fogadta a nemzetközi szaksajtó. A vizsga az Unio Film gyártásában készült, producere Bodzsár István volt.






nka emblema 2012