sex hikaye

Két magyar alkotás az Art Film versenyprogramjában

fehér tenyér és before dawn

2006. június 23. - filmhu
Két magyar alkotás az Art Film versenyprogramjában
14. alkalommal kezdődik nemzetközi filmfesztivál Trencsényteplicen a hétvégén. A legutóbbi magyar alkotások mellett Fábri Zoltán Hannibál tanár úr című örökzöldje is gazdagítja a programot - adta hírül a Magyar Filmunió.

Hétvégén kezdődik és július elsejéig tart a trencsényteplici Art Film fesztivál Szlovákiában. A 14. Art Film fesztivál Kék Angyal-díjáért Hajdu Szabolcs Fehér tenyér című alkotása kel versenyre. A játékfilm-mezőnybe mindössze tíz alkotás kapott meghívást idén. A díj sorsáról a John Irvin brit filmrendező (Piszkos alku) által elnökölt nemzetközi zsűri dönt, melynek tagja Kamondi Zoltán filmrendező is. A rövidfilmek között Kenyeres Bálint Before Dawn című rendezése versenyez Trencsényteplicen.

A Trencsényteplic és Trencsény hét mozijában megrendezendő fesztivál műsorra tűzi Pálos György Sztornó és Bollók Csaba Miraq című alkotását is, melyek a Filmszemlén mutatkoztak be a hazai közönségnek.
A legújabb magyar alkotások mellett egy valódi klasszikus is gazdagítja a trencsényteplici programot idén: Fábri Zoltán Hannibál tanár úr (1956) című moziját az „50 évvel ezelőtt” elnevezésű válogatásban mutatják be.
A trencsényteplici Art Film fesztivál vendége lesz Hajdu Szabolcs, Pálos György és Bollók Csaba.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.



Címkék

hír



nka emblema 2012