sex hikaye

Kettős magyar siker az Art Filmen

újabb magyar díjak

2006. július 3. - filmhu
Kettős magyar siker az Art Filmen
Kettős magyar sikerrel zárult a 14. Art Film fesztivál Trencsényteplicen: Hajdu Szabolcs a legjobb forgatókönyv díját nyerte el Fehér tenyér című filmjéért, Kenyeres Bálint Before Dawn című munkája pedig a legjobb rövidfilm díját kapta meg szombat este - adta hírül a Magyar Filmunió.

A legjobb rövidfilm és a legjobb forgatókönyv díját is magyar alkotás kapta meg a szombat este véget ért 14. Art Film fesztiválon Trencsényteplicen. Hajdu Szabolcs a legjobb forgatókönyv díját nyerte el Fehér tenyér című filmjéért. A díjat Trencsényteplic városa ajánlotta fel. A Fehér tenyér jelenleg a 41. Karlovy Vary Filmfesztiválon versenyez az „East of the West” versenyprogramban.
Kenyeres Bálint Before Dawn című munkája a legjobb rövidfilm díját kapta meg szombat este a 14. Art Film fesztiválon. Kenyeres Bálint filmjének a trencsényteplici díj a 27. külföldi elismerése a tavalyi Cannes-i premier óta.

A Trencsényteplic és Trencsény hét mozijában megrendezett fesztivál 200 vetítésén 40 országból érkező 170 filmet mutattak be. A díjnyertes magyar alkotásokon kívül Pálos György Sztornó és Bollók Csaba Miraq című játékfilmjeit is vetítették.

A legújabb magyar alkotások mellett egy valódi klasszikus is gazdagította a trencsényteplici programot idén: Fábri Zoltán Hannibál tanár úr (1956) című moziját az „50 évvel ezelőtt” elnevezésű válogatásban mutatták be.

www.artfilm.sk

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.



Címkék

hír



nka emblema 2012