sex hikaye

Kitano fegyvernemet vált

Pisztoly helyett kard

2003. június 24. - filmhu
Zatoichi címmel kerül szeptemberben a japán mozikba Takeshi Kitano legújabb filmje. A stilizált lövöldözés-jelenetek nagymestere fegyvernemet váltott, az erőszak ezúttal virtuóz kardcsaták formájában jelenik meg, és ez lesz az első alkalom, hogy Kitano történelmi-kosztümös filmet rendez.
"Megpróbáltam újraértelmezni a műfaj hagyományait, különös tekintettel a csatajelenetekre. A koreográfus segítségével sokkal intenzívebbé és realisztikusabbá tettük a kardozásokat. A tipikus kosztümös-film trend az, hogy az áldozat már a földön van, de a penge még közel sem jutott ahhoz, hogy megérintse a testét”, mondta el Kitano.

A Zatoichi főszerepét ismét maga Kitano alakítja, folytatva ezzel a Bábokkal ideiglenesen megszakadt hagyományt. A történet Zatoichiről, a vak masszőrről és szerencsejátékosról szól, aki mellesleg a kardvívás mestere, és természetesen sikerrel veszi fel a harcot a gonosszal.

A film másik sztárja Tadanobu Asano (Ichi the Killer, Tabu), aki Hattorit, a Zatoichi elpusztítására felbérelt szamurájt játsza. Zatoichi figurájával, Kitano egy 27 éven át futó sorozat központi figuráját kelti éltere (az eredetit Shintaro Katsu játszotta), mely 1962-től egészen '89-ig, összesen 26 epizódban került a közönség elé.

A letölthető előzetesből kiderül, hogy a csatajelenetek mellett a film másik fő látványossága a The Stripes névre hallgató táncoscsapat zajtánca lesz.

"Zatoichi figurája Japánban teljesen összefonódott az öreg Shintaro Katsuval. A legfontosabb dolog az volt, hogy magamévá tegyem a figurát és kiszakítsam ebből a fixációból. Ezt azzal kezdtem, hogy szőkére festettem a hajam."
Zatoichit a Bandai Visual, a Tokyo FM, a Dentsu, a TV Asahi, a Saito Entertainment és az Office Kitano gyártja, a világforgalmazást a párizsi Celluloid Dreams vállalta.

Címkék

hír



nka emblema 2012