sex hikaye

Koltay és Káel vezetői poszton

József Attila Színház, Művészetek Palotája

2011. március 21. - filmhu
Koltay és Káel vezetői poszton

Az MTI értesülései szerint Méhes László után Koltay Gábor kerül a József Attila Színház élére, a Művészetek Palotájának vezérigazgatói posztját pedig Káél Csaba fogja betölteni.

 


 
 
 
 
Koltay Gábor rendező lesz április 1-től a budapesti József Attila Színház megbízott ügyvezető igazgatója - jelentette be a teátrum szerdai nyilvános társulati ülésén a kultúráért felelős főpolgármester-helyettes. Csomós Miklós a társulat előtt tartott beszámolójában emlékeztetett arra, hogy a fővárosnak soha nem állt szándékában megszüntetni a József Attila Színházat; korábban színházi célú hasznosítási pályázatban gondolkodtak, ezt a tervet azonban elvetették. Mint a városvezető bejelentette, március 31-én távozik az angyalföldi teátrum jelenlegi igazgatója, Méhes László, helyét megbízott ügyvezetőként Koltay Gábor veszi át, a főváros pedig még áprilisban igazgatói pályázatot ír ki.

Újságírói kérdésre válaszolva Koltay Gábor elmondta: indulni fog a pályázaton.

 

koltaygabor_szegedma_500

Koltay Gábor (fotó: szegedma.hu)

 

Káel Csaba rendezőt nevezte ki március 17-i hatállyal a Művészetek Palotája Nonprofit Kft. vezérigazgatójává Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter - jelentették be csütörtökön a Müpában rendezett sajtótájékoztatón. Mint azt Kiss Imre, az intézmény leköszönő vezetője elmondta, megromlott egészségi állapota miatt felmentését kérte a minisztertől, ezért vált szükségessé új vezérigazgató kinevezése.

kaelcsaba_kultura_500

Káel Csaba (fotó: kultura.hu)


Káel Csaba, aki a kezdetektől a Müpa egyik tanácsadója, az operaprogramok szerkesztője volt, öt évre kapta vezérigazgatói megbízatását. Kiss Imre - akit még a Duna-parti épület építése idején, 2003 októberében kértek fel a Művészetek Palotája mint intézmény létrehozására, és akit részben a Müpa élén végzett munkája elismeréseként hétfőn a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjével is kitüntettek - főtanácsadóként segíti a továbbiakban az új vezérigazgató munkáját.






nka emblema 2012