sex hikaye

Koproducerek filmterveket keresnek

Szerdáig lehet regisztrálni a Magyar Cartoon Forumra

2010. június 28. - filmhu
Koproducerek filmterveket keresnek

Szerdán zárul a jelentkezés a Magyar Cartoon Forumra. Az idén 21. évfordulóját ünneplő platform, melynek célja az európai televízióra szánt animációs filmek koprodukciójának és forgalmazásának fellendítése, szeptember 14-17. között Sopronban kerül megrendezésre. Ez az első alkalom a Cartoon 1990-es megalapítása óta, hogy a helyszín egy új EU-tagországban lesz.

Június 30-ig lehet regisztrálni a Magyar Cartoon Forumra, amely szeptember 14 és 17 között kerül megrendezésre Sopronban. Az animációs televíziós sorozatok első számú terepére mintegy 250 potenciális koprodukciós partner érkezik Magyarország nyugati kapujához, így korántsem csak a hivatalos programban szereplő projekteknek van sanszuk arra, hogy financiális partnerre leljenek.


cartoonforum_hir_ludmilla_sz1
Ludmilla (12 x 10’) -  Inforg Stúdió  & Solve Art Kft.

A részvételi díj 900 euró, azonban magyar producerek kedvezményes áron vehetnek részt a rendezvényen. A rendkívül professzionális, egyszersmind baráti hangulatú fórum – városnéző programoktól vacsorákon át - számos lehetőséget nyújt a pitching session-ök mellett arra, hogy kapcsolatok és üzletek köttessenek. A részvételi díj nem tartalmazza a szállás és az utazás költségét, de ezek lefoglalásáról a szervezet igény esetén gondoskodik.  

A 2010-es Cartoon Forum hivatalos programjában bemutatkozó 63 kiválasztott sorozatterv 360 órányi animációt és több mint 160 millió eurónyi költségvetést tesz ki. Ezek közt Franciaország vezeti a listát 21 projekttel, Magyarország – a Cartoon történetében először – a 2. helyen osztozik Nagy-Britanniával, 7-7 projekttel. A 2010-es Cartoon Forum-ra beválogatott magyar résztvevők között szerepel az Animaci Film, a Cinemon Entertainment, a Hoppi Film, az Inforg Stúdió, a Muffin, a Puck, a Solve Art és a Stúdió Baestarts. Hagyományosan a Cartoon Forumon kerül átadásra az európai animáció Oscar-ja, a Cartoon d'Or, melynek idei zsűrijében M. Tóth Géza is helyet foglal.  


cartoonforum_hir_hushhush_sz2
Hush-Hush Wood (26 x 7’) - Studio Baestarts Kft.

A regisztrációval kapcsoaltban minden szükséges információt megtalálsz itt!

A tavalyi Cartoon Forumról itt, az idei Cartoon Movie-ról itt és itt számoltunk be.

Erkel Andrást is kifaggattuk a Magyar Cartoon Forum kapcsán. Ide kattintva ezt is elolvashatod!






nka emblema 2012