sex hikaye

Kusturica a szerelemről forgat

Az utolsó kívánság

2005. szeptember 19. - filmhu
Kusturica a szerelemről forgat
A boszniai születésű Kusturica új filmje egy szerb szerelmi történet lesz. A Promise me this a rendező legutóbbi filmje, Az élet egy csoda nyomán halad majd, amely szintén szerb nyelven forgott. A történet egy egyszerű öregember utolsó kívánságának beteljesítéséről szól. Azt kéri fiától, hogy menjen el a városba, és hozzon magának feleséget.

A boszniai születésű Kusturica új filmje egy szerb lovestory lesz.  "Ez a szerelmi történet sokkal meghittebb hangulatú lesz, kevésbé burjánzó, mint az előző. A történet egy egyszerű öregember utolsó kívánságának beteljesítéséről szól. Azt kéri fiától, hogy menjen el a városba, és hozzon magának feleséget. A fiú a film során felfedezi a várost, és megismeri a szerelmet." - mondta el a készülő mozi francia producere, Olivier Delbosc a Reutersnek.

A Promise Me This Belgrádban és az azt környező vidéken forog jövő év elejétől, és a 2007-es Cannes-i Filmfesztiválon tervezik bemutatni. Cannes-hoz egyébként sok szállal kötődik Kusturica, ő azon három rendező közé tartozik, akik kétszer kaptak nagydíjat a francia városban, tavaly Az élet egy csoda is ott debütált, idén pedig a zsűri elnöke volt a bosnyák rendező.

Kusturica egyike annak a hét rendezőnek, akik All the Invisible Children címmel gyereksorsokról készítettek filmet. A Velencei Filmfesztiválon a közelmúltban bemutatott, Roberto Rossellini-díjas film Blue Gypsy című epizódját rendezte Kusturica, amely egy fogolytáborból szabaduló fiú külvilággal való találkozását és szembesülését mutatja be.

Egy a láthatatlan gyerekek közül
Emir Kusturica: Blue Gypsy / All the Invisible Children
Az All the Invisible Children további alkotói és epizódjai:
 
Mehdi Charef: Tanza
Spike Lee: Jesus Children Of America 
Kátia Lund: Bilu e Joao
Jordan Scott - Ridley Scott: Jonathan 
Stefano Veneruso: Ciro
John Woo: Song Song & Little Cat 

Kusturica jelenleg Maradonáról szóló dokumentumfilmjét forgatja. Az All the Invisible Children-t várhatóan télen mutatják be világszerte.



Címkék

kusturica , cannes , hír



nka emblema 2012