sex hikaye

Lagzi, Tetemrehívás - Hírek a Duna Műhelyből

2002. augusztus 30. - filmhu
Gyergyószentmiklóson nyáron pörög az élet: forog a FUTSCH! (Lagzi), melynek egyik koproducere Durst György. Eközben Dyga Zsombor leforgatta a Tesót, Buharovék új egész esés filmet készítenek, Arany János Tetemrehívásából pedig némafilm készül. A györgyfalvai FILMTETT-Duna Műhely közösen szervezett nyári alkotótáborában forgattak a résztvevők, már ezek közül is elkészült néhány. És ez még nem minden.

Gyergyószentmiklóson a Duna Műhely támogatásával forog a FUTSCH! (Lagzi), melynek egyik koproducere Durst György. A rendező, Robert Ralston előző filmjét a filmszemlén Turisták címmel vetítették. Alkotótársa Boros György brassói származású Németországban élő operatőr. A DV technikára készülő film a szándékok szerint 35 mm-en kerülne a nézők elé a következő évben.

A film Berlinben élő főhőse hírt kap arról, hogy Erdélyben vakációzó apját szerencsétlenség érte. Az azonosítás és a holttest hazaszállítása miatt sürgősen oda kell utaznia. Ez azonban korántsem egyszerű, mert a holttest látszólag eltűnt a föld színéről. Martin, miközben próbálja megtalálni apját, rádöbben saját gyengeségeire.

Néhány szeptember elejére csúszott nap kivételével befejeződött Dyga Zsombor Tesó munkacímű filmjének forgatása. A 35 mm-re készült film befejezési munkálataira a Duna Műhely pályázatot nyújtott be az MMK játékfilmes kuratóriumához.

Rövidesen kezdődnek meg Hatházi András és Dénes Zoltán „Tetemrehívás” című filmjének vágási munkái. Az Arany János balladája alapján készült némafilm főszereplői a kolozsvári főiskola színész szakos hallgatói voltak.

Néhány film már elkészült azok közül, amelyek FILMTETT-Duna Műhely közösen szervezett alkotótáborában forgattak a résztvevők. A györgyfalvai táborban színészmestersé-get, filmkritika-írást, illetve elméleti-és gyakorlati képzést kaptak a résztvevők.

Jancsika és a libuskák címmel készít filmet a Buharov-testvérpár, Vasile Croattal kiegészülve. A másik ember iránti féltés diadala (2000) óta ez lesz a következő egész estés filmjük.

Az Országos Diákfilmszemle fődíját kapta Nagy Viktor és Sós Heni A telep című filmje, amelynek befejezési munkálatait támogatta a Duna Műhely.

Október 24-én mutatja be a Budapest Film Cs. Nagy Sándor Aranyváros című filmjét az őszi Fesztivál keretében.

Tolnai Szabolcs Arccal a földnek című filmjének bemutatási időpontja még bizonytalan.

Címkék

hír



nka emblema 2012