sex hikaye

Lars von Trier öt akadálya

Nem-fikciós dogma 1.

2003. augusztus 11. - filmhu
Jörgen Leth és Lars von Trier közös alkotása, a The Five Obstructions bekerült az idén 60. alkalommal megrendezésre kerülő Velencei Filmfesztivál Controcorrente (Árral szemben) szekciójának programjába. A fesztivál augusztus 27. és szeptember 6. között kerül megrendezésre.
Dán film több mint egy évtizede nem versenyzett Velencében, de még ennél is ritkábban esik meg az, hogy egy dokumentumfilm kerül a játékfilmes versenybe. Utoljára Helle Ryslinge, Sirup című filmjével képviselte Dániát a fesztiválon 1990-ben, és el is hozta a legjobb forgatókönyvnek járó Ezüst Oroszlánt.   

Jörgen Leth
A The Five Obstructions Lars von Trier legújabb kezdeményezésének első konkrét megnyilvánulása. A játékfilm dogmatizálása után a dán rendező a dokumentumfilm világát is megregulázná, merev szabályrendszert dolgozott ki a filmkészítés ezen területén is. A film nyomon követi Jörgen Leth veterán filmrendezőt, aki egyik első filmjét az 1967-es The Perfect Humant szeretné újraforgatni. Trier “kis mestermű” -ként emlegeti a mindennapi életet a Lethtől megszokott módon dokumentáló filmet.

A közös produkcióban Lethnek végül az eredeti film öt különböző remake-jét kell létrehoznia, míg Trier akadályokat gördít, korlátokat szab, csapdákat helyez el és tilalmakat fogalmaz meg Leth filmkészítésével kapcsolatban.
1.2 millió Eurós költségvetésű filmet Carsten Holst produkálja és a Zentropa Real gyártja.

Címkék

hír



nka emblema 2012