sex hikaye

Leváltották az MRC vezetőségét

2001. március 29. - filmhu
Szerda délután rendkívüli közgyűlést tartott a Magyar Mozgókép Rendezők Céhe. Az ülés összehívását harminchat rendező indítványozta írásban a célból, hogy megtárgyalják a szervezet vezetőségének a kulturális tárca filmközpont-elképzelésével kapcsolatos támogató álláspontját is.
A napirendi pontokon lévő kérdések közül a tagság nem hagyta jóvá, hogy az MRC visszalépjen a Magyar Filmművészek Szövetségébe. A játékfilmes finanszírozás terveinek megtárgyalásától a közgyűlés idő hiányában elállt. Megszavazták viszont a vezetőséggel szembeni bizalmatlansági indítványt, melyet az MRC elnökség filmtörvény-tervezetének nyomán kezdeményeztek, minthogy a kultusztárca Nemzeti Filmközpont-elképzelését támogató vezetőségi határozatot az MRC tagságának jóváhagyása nélkül terjesztették föl a szervezet nevében a minisztériumba. A Kézdi-Kovács Zsolt vezette jelenlegi elnökség ügyvezetőként marad a szervezet élén az új vezetőség néhány hét múlva várható megválasztásáig. Az MRC ominózus tervezetének a visszavonásáról már az új elnökség fog dönteni.
A tagság közös megegyezése nyomán Kézdi-Kovács a mai nap folyamán fogja indítványozni az NKÖM-ben, hogy a filmtörvény körüli vitákban vezessenek be moratóriumot és szüntessék be az eddigi tervezetek tárgyalását. Az MRC célja ezzel, hogy az egész szakma összehangolt és egységes elképzelésén nyugvó konszenzus szülessék a magyar film jövőjéről. Hogy a filmtörvény új alapokról induló megvitatásának ötletét a minisztérium elfogadja-e, az a mai nap folyamán fog kiderülni.
(filmhu)

Címkék

hír



nka emblema 2012