sex hikaye

Litera-TV a Könyvfesztiválon

Nézheted is, amit olvasol

2007. április 13. - filmhu
Litera-TV a Könyvfesztiválon
A Könyvfesztiválon újraindul a litera TV: itt többek között Esterházy Péter Umberto Eco-ról tartott laudációját és Umberto Eco sajtótájékoztatójának részleteit láthatják majd az érdeklődők, valamint interjúkat Zilahy Péterrel, Jeles Andrással, Kiss Ottóval, Gera Judittal és Füzi Lászlóval. Az idén 5 éves irodalmi portál már tavaly elindította online tévéjét, amelynek továbbfejlesztett változatát ismerhetik meg a jelenlévők.

Az április 12-én startolt XIV. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválról nem csak olvasni lehet majd a literán, de az irodalomra nyitott érdeklődők az eseményen készült rövid video-beszámolók, - interjúk közül is kedvükre csemegézhetnek majd.

A litera-tv nem új vállalkozás, az irodalmi portál már tavaly is jelentkezett hasonló mozgóképes-könyvvel: korábbi anyagaik között látható például Németh Gábor és Barna Imre beszélgetése Jorge Semprún-ről, részletek a Képzett Társítások március 30-i Esterházy Péter és Dés László és Figula Mihály részvételével zajló beszélgetéséből, Szilágyi Ákos felolvasása a Kakadudalokból, és Kovács András Ferenc 2006-os Könyvheti megnyitója is.

Az idén 5 éves irodalmi portál, a litera online tévéje

A litera-tv az idei Könyvfesztiválról is igazi csemegéket ígér. Így például hamarosan elérhetőek lesznek az esemény díszvendégének, a posztmodern pápájának tartott Umberto Eco tegnapi sajtótájékoztatójának mozgóképes részletei, vagy Esterházy Péternek a friss Budapest Nagydíjas Eco-ról tartott laudációja is. Aki ennél is több mozgóképes Eco-ra vágyik, az nézze meg (újra) Jean-Jacques Annaud 1986-ban készült A rózsa neve-adaptációját.

A litera természetesen nem csak mozgóképes formában számol be a Könyvfesztiválról. A Kongresszusi Központban megrendezésre kerülő eseményről a portál Könyvfesztivál-oldalán (http://litera.hu/kf2007.ivy) folyamatosan frissülő tartalommal tudósít.

Továbbá, április 15-én délután három órától a Kongresszusi Központ Brahms termében tartott rendezvényen bemutatkoznak a litera legújabb fejlesztései (litera-tv, irolap.hu), valamint története során második alkalommal, átadják a Budapesti szín című meghívásos drámapályázat (a felkért írók: Filó Vera, Péterfy Gergely, Peer Krisztián, Toepler Zoltán, Lőrinczy Attila, Németh Ákos és Solymosi Bálint) győztes alkotójának a Litera-díjat. 

Nézz, láss, olvass!



Címkék

hír



nka emblema 2012