sex hikaye

Lynch ismét forgatna

Ki fizet?

2005. május 12. - filmhu
Lynch ismét forgatna
A StudioCanal filmforgalmazó cég visszatér David Lynch most készülő Inland Empire című filmprojektjéhez, írja cannes-i forrásokra hivatkozva a The Hollywood Reporter. Egyelőre hatalmas a titkolózás a készülő alkotás körül, de könnyen megtörténhet, hogy ismét francia pénzből forog le az amerikai rendező legújabb filmje.

A Vivendi Universal érdekeltségébe tartozó francia előfizetéses tévétársaság, a Canal Plus egyik vállalataként működő Stúdió Canal elutasította, hogy bármilyen információt is nyilvánosságra hozzon Lynch tervével kapcsolatban. A készülő filmet a legnagyobb titokban igyekeznek tartani, amit az is jelez, hogy a Croasette-n és a város más részein elhelyezett plakátokat egészen csütörtökig, a nagy leleplezésig eltakarják a kíváncsi szemek elől.

A StudioCanal arra számít, hogy az egyelőre még szinte csak címében létező filmet sikerül értékesíteni a nemzetközi porondon, a francia forgalmazást egy helyi cég, a Mars Films végzi. Egyelőre még nem tudni, hogy kik játszanak majd az Inland Empire-ben.

Részlet a Mulholland drive-ból
Azok a potenciális vevők, akik már találkoztak a projekttel azt mondják, hogy a részletek még homályosak, ami Lynch-től egyáltalán nem meglepő. Az egyik legnagyobb nemzetközi finanszírozó szerint „Film a filmben” alkotásra lehet számítani. Egyelőre egyetlen képkocka sem készült és forgatókönyv sincs. Egy másik lehetséges vevő kérdezi, „Mikor látott valaki egy előre elkészített David Lynch-féle scriptet?”. Vagyis a film körüli bizonytalanság nem csökkenti a terv eladhatóságát.

A StudioCanal korábban már két Lynch-filmbe is beszállt, az Igaz történetek (The Staright Story) és a Mulholland Drive finanszírozásába. Mindkét alkotás a Cannes-i Fesztiválon volt látható, amelyért az amerikai direktor végül megkapta a legjobb rendezőnek járó elismerést.






nka emblema 2012