sex hikaye

Madárszabadíts, közönségtalálkozz!

Sodródj lassan!

2006. december 5. - filmhu
Madárszabadíts, közönségtalálkozz!
December 8-án, pénteken 18:45-kor vetíti a Művész mozi Szaladják István Madárszabadító, felhő, szél című filmjét. A film után 20:30-tól Szilágyi Ákos beszélget az alkotókkal, Szaladják István rendezővel és Muhi András producerrel.

Szaladják ’Taikyo’ István filozofikus filmje az idei Filmszemle egyik kimagasló alkotása volt. Lassú sodrású, Tarkovszkij műveit idéző képsorai egyszerű eszközökkel mesélik egy fiú és egy különös vándor fizikai és spirituális találkozásának történetét. Vászka, a parasztfiú szerelméhez, Szofiához tart. Útja a vakító kék ég alatt és a végtelen búzamezőkön át vezet. Ajándékul kézzel barkácsolt ketrecben madarat visz a lánynak. A Madárszabadítóval való találkozása után, a közösen eltöltött nap végére valami megváltozik a fiúban. Az eredetileg operatőr Szaladják az 1999-ben készült Aranymadárral elnyerte a 31. Filmszemle legjobb kisjátékfilmes díját. Dolgozott utána Hajdú Szabolcs Tamarájának operatőreként, az idei Filmszemlén pedig saját filmjén túl Szemző Tibor Csoma-legendáriumával szerepelt. A rendező a Madárszabadító operatőrének Gózon Francisco-t kérte fel, a mű producere Muhi András, gyártója az Inforg Stúdió. A film szereplői orosz színészek, az ideális címszereplőt egy grúz amatőrben, az ikonokat idéző arcú és tekintetű Robert Ovakimjan-ban találta meg.

A Madárszabadító, felhő, szél a mozikban november 23-a óta látható.
A film forgalmazója a Budapest Film.

A december 8-i közönségtalálkozóra a szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak, azokat is, akik korábban már látták, vagy csak ezután tervezik megnézni a filmet!



Címkék

művész mozi



nka emblema 2012