sex hikaye

Magyar animációk L.A.-től Annecy-ig

A Kecskemétfilm sikerei

2003. június 17. - filmhu
Los Angeles-ben, Annecy-ban és Oszakában is sorra mutakoztak be sikerrel a Kecskeméti Animációs Stúdió filmjei - tudatta a Filmunió. A filmfőváros nemzetjközi fesztiválján Szilágyi Varga Zoltán győzött a gyermekműsorok között.
28 ország 1500 filmje közül nyerte el az első díjat a gyermekműsorok kategóriájában A borz utolsó ajándéka Los Angeles-ben. Június 6-án vehette át a díjat Szilágyi Varga Zoltán, a német-magyar koprodukcióban készült film animációs rendezője a 36. Los Angeles-i Nemzetközi Film és Videó Fesztivál ünnepélyes díjátadásán.

A világ legrangosabb animációs seregszemléjén, a francia Annecy-ban a 27. Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon két alkotás is képviselte hazánkat. A versenyprogramban a híres Magyar Népmesék sorozat egyik epizódja, Horváth Mária és Nagy Lajos rajzfilmje, Az aranyszőrű bárány szerepelt, az információs programban pedig Ulrich Gábor Idegen test című alkotását mutatták be.

A Japánban megrendezett Magyar Filmfesztivál rövidfilm programjával Oszakában találkozhatott a nagyközönség. Koike Teruo japán filmesztéta állított össze a válogatást Hegedűs László, Horváth Mária, Molnár Péter, Miklós Árpád, Neuberger Gizella és Szilágyi Varga Zoltán már több fesztiválon díjat nyert alkotásaiból.

Címkék

hír



nka emblema 2012