sex hikaye

Magyar filmek Brazíliában

Moszkva tér Generáció

2013. június 11. - filmhu
Magyar filmek Brazíliában

Brazíliaváros, Rio de Janeiro, Sao Paolo – három brazil nagyvárosban vetítik a „Moszkva tér Generáció” című filmválogatást, amely 16 alkotást vonultat fel az ezredforduló kiemelkedő magyar mozifilmjeiből - adta hírül a Magyar Filmunió.

 

A Filmalap nemzetközi részlegeként működő Magyar Filmunió közreműködésével, a brazil kulturális minisztérium támogatásával, a Centro Cultural Banco do Brasil szervezésében 16 magyar mozifilm látható júniusban három brazil nagyvárosban. A „Moszkva tér Generáció – Kortárs magyar filmek” című válogatás az ezredforduló magyar filmtermését mutatja be Brazíliavárosban, Rio de Janeiróban, majd a hónap végén Sao Paolóban. A vetítéssorozatok házigazdái mindhárom városban a legnagyobb latin-amerikai bank, a Banco do Brasil által működtetett kulturális központok.

A rendezvénysorozat címét kölcsönző Moszkva tér című emblematikus alkotással együtt, amely Török Ferenc filmrendezői bemutatkozása volt 2000-ben, Antal Nimród, Bereczki Csaba, Bergendy Péter, Bollók Csaba, Cserhalmi Sára, Deák Krisztina, Fliegauf Bence, Hajdu Szabolcs, Hules Endre, Kocsis Ágnes, Mészáros Márta, Pálfi György játékfilmjei láthatóak.



A rendezvénysorozat videó ajánlója

A „leghíresebb magyar”, Puskás Ferenc életének emléket állító, Almási Tamás többszörös díjnyertes Puskás Hungary című dokumentumfilmje is színesíti a programot.

A vetítéssorozat kapcsán több brazil napilap interjúkat közöl a bemutatott filmek rendezőivel. Bereczki Csaba, a Filmalap nemzetközi részlegének igazgatója személyesen részt vesz a rendezvényen. A vetítéssorozat Rio de Janeirói programját ma este a Moszkva tér vetítése nyitja meg.






nka emblema 2012