sex hikaye

Magyar filmek Mexikóban

Csáki László és Lichter Péter filmjei

2013. július 12. - filmhu
Magyar filmek Mexikóban

A július 19-28. között, tizenhatodik alkalommal megrendezett Guanajuato Nemzetközi Filmfesztivál Mexikó egyik legrangosabb filmes rendezvénye. Idén két magyar rövidfilmet válogattak be versenyprogramjába: Csáki László animációs filmjét (My name is Boffer Bings) és Lichter Péter kísérleti filmjét (Look Inside The Ghost Machine). 

 

A fesztiválon ezen kívül bemutatják az Erdély Mátyás által fényképezett, angol-magyar koprodukcióban készült rövidfilmet, a Flytopia-t.

Csáki László krétával készült animációs filmje egy abszurd Ambrose Bierce-novella adaptációja. A különleges technikával készült animációs film korábban elnyerte az idei Kecskeméti Animációs Filmfesztivál fődíját.

A Look Inside The Ghost Machine című montázsfilm super 8-as celluloid szalagok roncsolásával és animálásával készült.  Lichter Péter filmjét korábban a Rotterdami Nemzetközi Filmfesztiválon és a New York-i Tribeca filmfesztiválon is vetítették.

Idén a Guanajuato Filmfesztiválon retrospektív programot rendeznek Danny Boyle és Darren Aronofsky életművéből, aminek apropóján a két rendező mesterkurzusokat tart a fesztivál ideje alatt. A hivatalos versenyprogramba 44 országból válogattak rövidfilmeket, dokumentumfilmeket, kísérleti filmeket és nagyjátékfilmeket.






nka emblema 2012